Diverse

VIDEO Donald Tusk, președintele Consiliului European, discurs MEMORABIL în limba română la Ateneu: „Români, apărați statul de drept la fel ca Duckadam la Sevilla!”

Donald Tusk la Ateneul Roman // FOTO: Captură Digi 24

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 10 January 2019

Azi, la București, într-o gală găzduită de Ateneul Român, a avut loc ceremonia prin care România a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene. Polonezul Donald Tusk, actualul președinte al Consiliului European, a susținut un discurs memorabil.

Donald Tusk a vorbit în limba română, iar în speech-ul său a făcut referire la mari sportivi ai României, Simona Halep, Helmuth Duckadam și Nadia Comăneci.

Sunt toţi eroi ai imaginaţiei mele, la fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona.

Şi aş vrea să fac un apel la români să apere. Vreau să apere în România fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la Sevilla în finala Cupei Campionilor. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi”, a spus Donald Tusk, potrivit Libertatea.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.