Tenis

ASHLEIGH BARTY - PETRA KVITOVA // Kvitova câștigă dramatic în finala de la Sydney, în fața jucătoarei care a scos-o pe Simona Halep

+5 Foto
Petra Kvitova a câștigat azi al 26-lea titlu din carieră// FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 12 January 2019

Petra Kvitova (28 de ani, 8 WTA) s-a impus în finala turneului de la Sydney după un meci absolut dramatic câștigat în fața australiencei Ashleigh Barty (22 de ani, 15 ATP), jucătoare care o eliminase în turul secund pe Simona Halep (27 de ani, 1 WTA). Kvitova s-a impus în trei seturi, scor 1-6, 7-5, 7-6 (3), după două ore și 21 de minute de joc.

Ashleigh Barty, care în turul secund o învinsese în minimum de seturi pe Simona Halep, 6-4, 6-4, a pus în practică un tenis extrem de eficient pe parcursul primului set. Agresivă de pe linia de fund și susținută de un serviciu foarte bine plasat, australianca și-a adjudecat prima manșă în doar 27 de minute, scor 6-1, perioadă în care a reușit nu mai puțin de 3 break-uri.

Barty a continuat să domine partida și în setul secund. A fost permanent la conducere, fiind chiar la un singur game de câștigarea meciului. A condus cu 5-4, dar Kvitova a rezistat eroic și a reușit să întoarcă soarta setului, impunându-se cu 7-5.

Decisivul s-a jucat pe muchie de cuțit, iar ambele jucătoare au avut șanse de a tranșa meciul. Barty a condus cu 2-0, însă jucătoarea cehă a revenit și a trecut în avantaj. Kvitova a servit pentru meci la 5-4 și 6-5, dar Barty a găsit de fiecare dată resurse pentru a egala.

A urmat un tie-break echilibrat, în care plusul de experiență al Petrei Kvitova și-a făcut simțită prezența. Cehoaica a rezolvat cu mare acuratețe câteva situații limită, a apăsat pedala accelerației și a reușit câteva lovituri sclipitoare, care au ajutat-o să-și adjudece cel de-al 26-lea titlu al carierei.

A fost cea de-a treia confruntare dintre cele două, cehoaica fiind în avantaj în raportul meciurilor directe, 2-0.

 Ashleigh Barty - Petra Kvitova 6-1, 5-7, 6-7

 

Vezi și: Caroline Wozniacki, dezvăluiri cutremurătoare despre boala sa: „Nici nu puteam să mă spăl pe dinți”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.