Liga 1

EXCLUSIV Bölöni, devastator: „Dinu mânca pe toată lumea, Dumitrache putea fi Muller! Oblemenco n-a prins nici naționala”

Cornel Dinu (dreapta)

Articol de Eduard Apostol  —  luni, 14 ianuarie 2019

Ladislau Bölöni (65 de ani), antrenorul lui Royal Antwerp, a acordat un interviu de excepție pentru Gazeta Sporturilor în care a criticat mai mulți foști mari fotbaliști români, printre care Gică Hagi, Nicolae Dobrin sau Ion Oblemenco.

- O întrebare delicată, pornind de la ceea ce spuneați: a avut fotbalul românesc vreun „Rege”, în accepțiunea dumneavoastră cel mai bun fotbalist pe care l-am avut noi?
- Român? Stai! Noi nu am avut niciodată un Cruyff, un Maradona, un Pele, un Platini, un Rummenigge, un Bobby Charlton, un Bobby Moore, un Best, un Iașin, un Di Stefano. Și deja am spus destui și aș mai găsi. Dar am avut jucători foarte buni. Consider că Dinu a fost un jucător deosebit, fantastic. Iartă-mă că spun treaba aceasta, ca și Gică Popescu. Eu așa consider. Un Dumitrache era jucătorul poate cel mai aproape de o zvâcneală ca să ajungă un Muller. (freamătă) Avea talent, știință, ce fotbalist putea să fie! Cred că...

- Dobrin...
- (se uită tăios) Cu părere de rău, dar trebuie să spun că Dobrin, în afară de campionatul intern, ce Dumnezeu a făcut? Da, a fost formidabil.

- Ideea e că dumneavoastră nu considerați că a fost un „Rege” în fotbalul românesc, de top 10 european.
- De top 10? Nu a fost nici de top 50. Cred că niciodată un jucător român nu a fost nominalizat pentru Balonul de Aur. Greșesc? E un subiect delicat. Eu zic că am avut jucători extraordinari: Dinu, Dobrin, Liță, Balaci, Ștefănescu, Dumitrache, vai de capul meu ce jucător a putut să fie!, Adrian Ilie, Gică Popescu, dar nu deasupra lui Dinu, care tânăr ar fi mâncat pe toată lumea, ar fi jucat la orice echipă din Europa. Apoi Dorinel Munteanu, Ilie Dumitrescu pentru foarte scurt timp, Dan Petrescu, Adrian Mutu, chiar dacă el a adoptat o mentalitate care nu corespunde criteriilor mele, dar a fost un jucător deosebit, Chivu. Bine, Hagi este puțin peste toți, dar nu acolo, sus, la acel nivel european de care vorbeam, Cruyff, Best. Tudorel Stoica a fost bun, Belodedici, care a câștigat două Cupe ale Campionilor, a fost un jucător bunicel. Bölöni, apoi Dembrovschi.

- Oblemenco?
- Oblemenco nici la echipa națională nu a ajuns.

Vezi și:

EXCLUSIV GSP Interviu ULUITOR cu Ladislau Bölöni: „Cum să fie Simona ca Nadia?! Și Hagi ce-a câștigat? Ce exagerări de «Regi» și de «Briliante!»”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.