Diverse

VERDICT ÎN DOSARUL „Dragomir - RCS/RDS” » Fostul șef al LPF a primit 4 ani cu executare, în primă instanță!

În ultimii ani, fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir, a navigat spectaculos printre multiple dosare

Articol de Justin Gafiuc  —  Tuesday, 15 January 2019

Tribunalul București a dat verdictul în dosarul „Dragomir - RCS/RDS”, în care fostul șef al LPF e acuzat că ar fi încasat o mită de 3,1 milioane euro. 

UPDATE 17:00

Dumitru Dragomir a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul RCS/RDS, informează mai multe surse media, printre care și ProTV. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel. Fostul șef al LPF a avut două capete de acuzare în acest dosar: luare de mită și complicitate la spălare de bani. 

Tot în respectivul dosar, Ioan Bendei și Florin Bădiță au primit și ei câte 4 ani de închisoare cu executare, iar Bogdan Dragomir, fiul lui Mitică, și Alec Oprea au fost achitați.

În ultimii ani, fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir, a navigat spectaculos printre multiple dosare, scăpând de fiecare dată cu fața curată, chiar dacă primise inițial pedepse grele la instanțele nedefinitive. A fost achitat însă finalmente în trei spețe complicate: drepturile TV 2011-2014, sediul LPF și dezafilierea Craiovei. 

DOSARUL „Dragomir - RCS/RDS”: 

Bani disimulați în contractul pentru salonul de evenimente

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, Dumitru Dragomir ar fi pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, administrator şi acţionar RCS/RDS, din care ar fi primit 3,1 milioane euro. 
Banii primiţi ar fi fost disimulaţi sub forma unor plăţi operate într-un contract de asociere în participaţiune, încheiat la 15 august 2009, pentru finanţarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, "Crystal Palace Ballrooms". RCS/RDS câștigase licitația drepturilor TV pentru perioada 2008-2011.

Prevederea inoperabilă din Codul de Procedură Penală

„E neuzual să se producă un șir de opt amânări", spune un avocat consultat de GSP. Și continuă: „Aici ar putea exista două potențiale explicații. Fie judecătorii au într-adevăr în față un dosar complicat și un volum de muncă sporit, fie se caută variante pentru o anumită soluție, cum, din păcate, se mai practică. În mod normal, Codul de Procedură Penală impune acordarea a maximum două amânări într-un interval de 30 de zile, dar, practic, nu se întâmplă așa. Asta și pentru că nu e prevăzută niciun fel de sancțiune în cazul în care judecătorii nu se conformează acestei prevederi, devenită astfel mai mult ca o recomandare".

10 oameniapar ca inculpați în dosarul drepturilor TV 2008-2011

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.