Nationala

50 de ani de la Generația Guadalajara // Mircea Lucescu, apariție surpriză în direct la TV » Lajos Sătmăreanu: „Generația noastră seamănă puțin cu tineretul lui Rădoi”

FOTO: Captură @TV Digi Sport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 15 ianuarie 2019

Generația Guadalajara 1970, considerată de mulți cea mai bună din istoria fotbalului românesc, a sărbătorit marți 50 de ani de la remiza cu Anglia, 1-1, campioană mondială în acel moment. Cea mai mare surpriză a serii a oferit-o Mircea Lucescu (73 de ani), care a apărut neanunțat într-o emisiune live.

„Se vorbea despre meciul de pe Wembley, era imposibil să nu fiu și eu prezent, eram căpitan de echipă”, au fost cuvintele cu care „Il Luce” și-a făcut intrarea.

În direct la TV Digi Sport, Mircea Lucescu și-a amintit lucrurile învățate de la marele Angelo Niculescu și modul în care le-a pus în practică, ani mai târziu, pe generațiile lui Lăcătuș sau Balint: „Când ei dormeau, mă strecuream în cameră și le puneam la cap o fișă cu ce trebuie să facă în meciul care urma. Erau 14, 15 puncte, cu fiecare sarcină de îndeplinit”.

Lajos Sătmăreanu, ajuns la 74 de ani, a făcut o comparație măgulitoare pentru naționala sub 21 de ani a României: „Generația noastră seamănă puțin cu tineretul lui Mirel Rădoi. Le doresc și lor succes, să ajungă la un campionat mondial”.

Vezi și: 

50 de ani de la începutul „epocii moderne” din fotbalul românesc! Alin Buzărin despre Generația Guadalajara: „Au dus în spate naționala aproape un deceniu”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.