Tenis

REZULTATE AUSTRALIAN OPEN 2019 // Elina Svitolina și Karolina Pliskova s-au calificat în turul III la Australian Open

+5 Foto
Elina Svitolina // FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 17 January 2019

AUSTRALIAN OPEN 2019 // Elina Svitolina (7 WTA) și Karolina Pliskova (8 WTA), două dintre favoritele de la Australian Open, ambele aflate pe aceeași parte de tablou cu Simona Halep, s-au calificat în această dimineață în turul III de la Melbourne.

Ucraineanca Elina Svitolina a trecut în două seturi de Viktoria Kuzmova, 48 WTA, scor 6-4, 6-1, după un meci care a durat o oră și 8 minute.

Problema învingătoarei s-a pus doar pe parcursul primului set, unul echilibrat, în care cele două au fost aproape inseparabile. Grație unui joc mai inspirat, Svitolina a făcut break la 5-4, adjudecându-și astfel prima manșă după 41 de minute.

Setul secund a fost la discreția câștigătoarei de la Turneul Campionilor, care a fost mult mai agresivă și s-a impus cu 6-1.

În turul III, Elina Svitolina va juca împotriva învingătoarei partidei Shuai Zhang (42 WTA) - Kristyna Pliskova.

Karolina Pliskova, emoții timp de un set

De o partidă mult mai complicată a a avut parte Karolina Pliskova, sfertfinalistă anul trecut la Melbounrne. Cehoaica a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de americanca Madison Brengle, 88 WTA, pe care a învins-o cu 4-6, 6-1, 6-0, după o oră și 38 de minute.

Pliskova a jucat modest în primul set, iar parametrii scăzuți de pe primul serviciu au avut o consecință simplă: Brengle a profitat la retur și s-a impus cu 6-4.

Karolina Pliskova a ridicat însă nivelul jocului, amintind de ce e una dintre jucătoarele de top ale lumii. A urmat o demonstrație de forță a fostei finaliste de la US Open, care și-a adjudecat fără probleme următoarele două seturi, 6-1, 6-0.

În turul următor, Pliskova o va întâlni pe Camila Giorgi, italianca aflată pe locul 28 în lume.

Vezi și: FOTO Repriză puternică de ploaie la Australian Open! Ce se întâmplă cu meciul Simonei Halep

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.