Tenis

SIMONA HALEP - SOFIA KENIN // Dezvăluire surprinzătoare a lui Mats Willander, după ultimul thriller al liderului WTA: „Și-a spus asta în decisiv și de aceea a revenit”

Simona Halep FOTO // Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 17 ianuarie 2019

Simona Halep, 27 de ani, locul 1 WTA, a ajuns în turul III la Australian Open după ce a trecut de americanca Sofia Kenin, 20 de ani, locul 37 WTA, scor 6-3, 6-7, 6-4. (Detalii AICI)

  • În turul III, Simona Halep se va duela Venus Williams, locul 36 WTA, care a trecut de Alizet Cornet, scor 6-3, 4-6, 6-0. Partida se va juca sâmbătă dimineață, organizatorii urmând să anunțe ora de start

După meci, Mats Wilander, specialistul Eurosport și câștigător a 7 turnee de Grand Slam, crede că Simona și-a luat presiunea de pe umeri și astfel a reușit să se regăsească în fața lui Kenin: 

„Cred că Simona va fi mai relaxată și bucuroasă acum. Cred că în setul decisiv a gândit «Bine, acum pot să pierd». A găsit câteva lovituri bune, iar Kenin a început să devină nervoasă.

Cred că la Simona Halep este o lipsă evidentă de încredere. A jucat puține meciuri în ultimul timp. Nu a mai avut un meci complet de la US Open. E normal. Este o victorie importantă pentru Simona.

Să nu uităm că Sofia a câștigat la Hobart și avea o serie bună. Sunt convins că a lucrat la serviciu și asta se vede. Atunci când jocul tău e lipsit de încredere, serviciul te ajută.

Mereu spun că primele două tururi la un turneu de Grand Slam sunt cele mai importante. După ce treci de aceste meciuri, capeți încredere în tine. Te gândești «OK, pot să pierd, dar mă simt bine»”.

Rezumatul video al meciului

 

Citește și:

Prima reacție a Simonei Halep după calificarea dramatică în turul III la Australian Open: „Nu am nici cea mai vagă idee”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.