Liga 1

Rednic abandonează invenția! Experimentul nu a funcționat și strategia lui Dinamo e dată peste cap

Mircea Rednic Foto: Raed Krishan

Articol de Remus Răureanu, Raed Krishan (foto), Victor Vrînceanu  —  duminică, 20 ianuarie 2019

Experimentul lui Rednic, cu Ioan Filip fundaș central, nu a funcționat, așa că Mircea caută stoperi noi.

  • Corespondență GSP din Turcia

Improvizațiile nu funcționează, Rednic apelează iar la mercato ca să completeze echipa. Antrenorul-manager a creat o listă nouă de cumpărături și de pe ea va alege măcar un fundaș central. 

Mircea a ajuns la concluzia asta după ce a testat în amicale o formulă cu Ioan Filip stoper. Mijlocaș la bază, Filip a ajuns în iarna asta la Dinamo și a fost reprofilat pentru că dintre închizători se apropia cel mai mult de profilul unui apărător central: e înalt, agresiv, experimentat. 

Calități insuficiente însă, fostul campion al României cu Oțelul nu a arătat că ar fi capabil să ocupe acea poziție, de aceea el va redeveni o opțiune pentru linia de mijloc. Rednic caută fundași noi, fiindcă variantele pe care le are sunt Denis Ciobotariu, 20 de ani, și Ricardo Grigore, 19 ani.

Stoperi puțini și foarte tineri, care nu prezintă suficiente garanții. Mircea s-a descurcat în precedentul mandat de la Dinamo, în care a înlocuit toată zona centrală a defensivei. Atunci i-a adus pe Puljici și pe Mevlja, doi dintre cei mai buni fundași centrali care au evoluat în Liga 1 în ultimul deceniu. Mevlja, descoperit de Rednic în Israel, a devenit internațional sloven și a ajuns să joace pentru Zenit și în grupele Champions League.

8luni au trecut de la cel mai recent meci oficial al lui Ioan Filip: în mai 2018 a bifat o repriză pentru Debrecen într-o înfrângere cu Balmazujvaros, 0-4

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.