Tenis

AUSTRALIAN OPEN // Danielle Rose Collins, prima semifinalistă de la Australian Open! Studenta care a pus tenisul pe planul secund continuă să uimească la Melbourne

+5 Foto
Danielle Rose Collins // FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 22 ianuarie 2019

AUSTRALIAN OPEN 2019 // Danielle Rose Collins (25 de ani, 35 WTA) este prima semifinalistă de la Australian Open, americanca reușind să continue parcursul de vis de la Melbourne după victoria în trei seturi reușită în fața rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova (27 de ani, 44 WTA), scor 2-6, 7-5, 6-1.

Collins a jucat entuziasmant în primele game-uri ale partidei, dar a pierdut primul set cu 6-2.

Setul secund a fost la mare luptă, iar Collins a reușit să se impună, 7-5. Americanca a controlat în totalitate setul decisiv și s-a impus cu 6-1, reușind astfel calificarea în semifinale.

Americanca a surprins pe toată lumea la acest turneu după ce a reușit să elimine trei jucătoare aflate pe lista capilor de serie: Julia Goerges (13 WTA), Caroline Garcia (19 WTA) și Angelique Kerber (2 WTA).

Parcursul acesteia uimește și prin prisma faptului că Danielle Collins
nu depășise niciodată primul tur la turneele de Mare Șlem. Acum, are șansa unei finale istorice!

În semifinale, Danielle Rose Collins va juca împotriva învingătoarei partidei Petra Kvitova (6 WTA) - Ashleigh Barty (15 WTA), care va începe în jurul orei 10:00. 

Tenisul, pe plan secund

Cariera americancei a avut o traiectorie extrem de interesantă: a trecut la profesioniști abia în 2016, la 22 de ani, după ce în adolescență s-a concentrat pe studii, obținând o diplomă în comunicare le Universitatea din Virginia. 

Danielle Collins provine dintr-o familie fără posibilități: tatăl ei este lucrător peisagist și comerciant de pește, iar mama  ei este educatoare la o grădiniță din State.

Vezi și: VIDEO Radu Banciu, derapaje rasiste îngrozitoare după Simona Halep - Serena Williams: „Arată ca maimuțele de la grădina zoologică!”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.