Tenis

NAOMI OSAKA. VIDEO Scandal de RASISM la Australian Open! O companie gigant acuzată că ar fi falsificat imaginea numărului 1 virtual WTA!

Naomi Osaka // FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 23 ianuarie 2019

Japoneza de culoare Naomi Osaka, locul 1 WTA în clasamentul virtual și loc 4 în clasamentul neactualizat, a ajuns în semifinale la Australian Open după

Naomi Osaka, la fel ca și conaționalul ei, Kei Nishikori, locul 9 ATP, se află în centru unei controverse în Japonia.

Japonezii de la Nissin, una dintre cele mai mari companii de tăiței din lume și unul dintre sponsorii celor doi jucători, a făcut o reclamă cu cei doi jucători de tenis.

Nissin a fost acuzată că „i-a albit” pe Osaka și Nishikori în reclamă. Osaka are origini haitiene și este mulatră, lucru neobservabil în reclama Nissin.


FOTO: The Guardian

În spotul publicitar, Osaka și Nishikori sunt reprezentați sub forma desene specifice Japoniei, numite „manga”, iar compania și-a cerut scuze pentru spot. „Nu am avut această intenție. Vom fi mai atenți pe viitor în ceea ce privește diversitatea”, a spus Daisuke Okabayashi, purtătorul de cuvânt al companiei.

Baye McNeil, un scriitor afo-amrican stabilit în Japnonia, susține că Nissin a modificat înfățirea lui Naomi Osaka pentru a o face mai comercială:

„Abia așteptat apariție lui Naomi Osaka, având în vedere că femeile de culoare nu apar în reclame majore în Japonia. Când a apărut pe Youtube, am fost dezamăgit să văd că nu era nicio femei de culoare. În loc de asta, am văzut cum au «albit-o» pe Osaka”.

Citește și:

Naomi Osaka a depășit-o pe Simona Halep în clasamentul WTA » Se împlinește cel mai pesimist scenariu? Halep mai poate coborî un loc la finalul turneului

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.