Campioana României CSM București vrea să transfere cât mai multe jucătoare din ”naționala” României, dar încearcă să-l aducă din Rusia și pe selecționerul Ambros Martin.
Toate echipele puternice din Liga Campionilor își stabilesc loturile pentru următorul sezon undeva în lunile ianuarie-februarie. E valabil și la fete, și la băieți. Tocmai de aceea, în handbalul european au început să "transpire" primele transferuri.
Gyor a obținut semnătura pivotului francez de la Metz, Beatrice Edwige (30 de ani), o jucătoare care excelează în faza defensivă, și o așteaptă acum pe o altă campioană mondială și europeană, Estelle Nze Minko să-și dea acordul să se mute de la Siofok la Gyor. Gyor a mai transferat-o și pe Dorottya Faluvégi, extrema dreapta de la marea rivală, FTC Budapesta.
Vehiculate și ele, transferurile muntenegrencelor Jovanka Radicevici și Majda Mehmedovici de la CSM București la Buducnost au fost confirmate de presa din Muntenegru. Muntenegrenii vor să-și aducă toate vedetele acasă pentru a putea pregăti echipa națională în vederea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020.
Metz a anunțat și ea un transfer de marcă, interul dreapta al naționalei Danemarcei, Louise Burgaard, jucătoarea care vine de la Herning Ikast.
Ce se întâmplă la CSM București?
Campioana României nu și-a anunțat planurile pentru sezonul viitor, dar sunt zvonuri că se încearcă aducerea a cât mai multor jucătoare românce din echipa națională. Denisa Dedu, Gabriela Perianu, Eliza Buceschi, Crina Pintea sau Laura Chiper sunt pe lista fostei campioane a Europei. Surpriza ar fi, însă, aducerea pe banca tehnică a lui Ambros Martin, care se pare că nu s-a acomodat deloc în Rusia la Rostov Don, și vrea să plece la finalul sezonului, indiferent de rezultatele obținute cu campioana Rusiei. E primordială pentru CSM rămânerea Cristinei Neagu, căreia îi expiră contractul în luna iunie.
Se încearcă totodată întinerirea lotului, având în vedere că Paulei Ungureanu, Iuliei Curea sau Oanei Manea, românce trecute de 35 de ani, nu li s-a propus prelungirea contractelor care expiră în vară.
În funcție de transferurile reușite, se va încerca menținerea a trei-patru jucătoare străine, cele mai mari șanse avându-le aici Andrea Lekici, Dragana Cvijici sau Jelena Grubisici. Amanda Kurtovici este, de asemenea, dorită în continuare la CSM.
Sunt sigure însă, plecările celor două suedeze, Nathalie Hagman și Sabina Jacobsen, a Majdei Mehmedovici și Jovankăi Radicevici, dar și a Barbarei Lazovici, care vrea să renunțe la handbal și să-și urmeze soțul în Coreea de Sud.
10jucătoare străine are acum în lot CSM București, echipa cu cele mai multe "straniere" din Liga Națională
4.500.000 € e bugetul CSM București, unul dintre cele mai mari din handbalul feminin european
Vezi și:
CSM București a pierdut două jucătoare importante » Ambele vor juca la același club
{{text}}