Handbal

Franța a câștigat bronzul la CM de handbal masculin după un gol marcat de Nikola Karabatic în ULTIMA SECUNDĂ

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 27 ianuarie 2019

Franța a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial. A trecut în finala mică de Germania, scor 26-25, la capătul unui meci spectaculos, decis în ultima secundă de Nikola Karabatic.

Nemții au cedat locul 3 la acest Mondial, deși prima repriză a finalei mici a fost a lor. Echipa lui Didier Dinart a punctat doar de 9 ori și a fost condusă după prima parte la 4 goluri (13-9).

Francezii au revenit însă după pauză și au restabilit egalitatea după doar 6 minute. Au continuat parcursul bun, chiar dacă s-a mers cap la cap, nemții fiind însă mai mereu obligați să umble după egalare.

„Experții” s-au impus în cele din urmă 26-25, cu un gol marcat la ultima fază de Nikola Karabatic, după ce în faza precedentă nemții au fost sancționați pentru forțare. 

Cele două echipe s-au mai întâlnit și în faza grupelor, când scorul a fost egal, 25-25, scor care a fost foarte aproape să se repete și azi.

Pentru Franța este a 11-a medalie din istorie la Campionatul Mondial, egalând Suedia la acest capitol. Prima a fost obținută în 1993. Francezii au adunat 6 medalii de aur, una de argint și patru de bronz.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.