Stranieri

Ionuț Radu, protagonist în victoria vitală obținută de Genoa în deplasare! Două intervenții miraculoase

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 28 ianuarie 2019

Genoa s-a impus în deplasarea de la Empoli, scor 3-1, meci în care portarul Ionuț Radu (21 de ani) a reușit o primă repriză fantastică. 

Genoa nu i-a dus dorul golgeterului Piatek, plecat la AC Milan. Ivorianul Cristian Kouame a deschis scorul în minutul 18. A tâșnit dintre fundașii centrali adverși și a reluat elegant, la colțul lung.

Gazdele au ieșit la atac, dar nu au putut trece de Radu. În minutul 28, Rade Krunic a scăpat singur la 10 metri de poartă, în unghi, a avut timp berechet să își potrivească execuția, dar a fost blocat fantastic de portarul român.

Acesta a intervenit din nou miraculos nouă minute mai târziu. Francesco Caputo a șutat din careul de 6 metri, spre colțul lung, iar Radu a blocat cu piciorul stâng, din cădere.

Dinamică diferită după pauză

Empoli a egalat în minutul 63, prin Di Lorenzo, după o ezitare a lui Radu. Căpitanul naționalei sub 21 de ani a respins în față o centrare din flancul drept.

Prandelli a schimbat inspirat sistemul, a trecut la un 4-5-1, iar rezultatele au apărut imediat. Darko Lazovic a readus "Grifonul" în avantaj în minutul 70, iar Sanabria, proaspăt împrumutat de la Sevilla, a stabilit scorul final în minutul 73.

Genoa urcă pe locul 13, cu 23 de puncte acumulate în 21 de etape. Empoli e pe 17, cu 17 puncte.

Vezi și: 

EXCLUSIV Șoc pentru echipa națională » Nicolae Stanciu lasă Europa pentru țările arabe: transfer de 10 milioane de euro!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.