Tenis

Gafă uluitoare a Primăriei București: ce a scris despre Ilie Năstase + reacție vehementă: „Mă mut la Constanța!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 29 January 2019

Primăria București a editat recent o broșură intitulată „O sută de personalități bucureștene”, printre care se numără Mircea Eliade, Tudor Arghezi, Henri Coandă sau Nicolae Bălcescu. 

Pe listă apare și Ilie Năstase, 72 de ani, fostul mare jucător de tenis. Doar că în cazul lui Năstase, Primăria București, condusă de Gabriela Firea, a comis o gafă uriașă. În biografia lui Năstase apare că „Este un fost jucător profesionist de tenis de câmp. A fost numărul doi mondial de două ori”, potrivit TV Digi 24.

 

Ilie Năstase a fost primul lider mondial ATP, ocupând locul 1 din august 1973 până în iunie 1974.

2trofee de Grand Slam are Ilie Năstase la simplu: Roland Garros, 1973, și US Open, 1972

Ilie Năstase: „Mă mut la constanța”

Contactat de Libertatea.ro, Ilie Năstase s-a declarat nemulțumit de gafa Primăriei București și anunță că intenționează să se mute la Constanța, orașul natal al Simonei Halep, locul 3 WTA.

„E adevărat că am fost și numărul 2 mondial, prin 1974 sau 1975. Ca să ajungi numărul 1 trebuie să treci și pe la numărul 2. Dar am fost și numărul 1. Mai mult de atât nu se poate. Poate cei de la Primărie cred că a fi numărul 2 e maximum! Eu nu mă supăr, ei trebuie să se supere pentru că fac astfel de greșeli.

Mă mut în Constanța! Poate și candidez la Primărie. Uite, chiar acum plec spre Constanța să văd cum mă primesc oamenii de acolo și o să văd ce decizie voi lua. De 10 ani am apartament acolo. Constanța ar deveni primul oraș din lume cu doi foști număr 1 mondial. Acum, am fi doi foști numărul 2 mondial”, a declarat Ilie Năstase pentru Libertatea

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.