Tenis

Simona Halep, taxată de Eurosport după prestația de la Australian Open! Specialiștii vin cu un verdict DUR după ce ea și-a acordat „aproape nota 10”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 29 ianuarie 2019

Simona Halep (3 WTA) s-a oprit în optimile de finală la Australian Open după ce a fost învinsă de Serena Williams (11 WTA), scor 1-6, 6-4, 4-6.

Eurosport i-a acordat nota 6 fostului lider WTA, mai ales pentru că Halep  a jucat finala la Antipozi în urmă cu un an și era, cel puțin pe hârtie, principala favorită. Nota e mică față de cum a arătat autoevaluarea pe care sportiva noastră și-a făcut-o. Ea și-a acordat „aproape 10”, motivând alegerea astfel: 

"Îmi dau aproape nota 10. Am curajul să spun asta pentru că mi-am asumat un risc să rămân acasă atât de mult, nu am fost pregatită să joc la un nivel înalt, dar nu am făcut-o”, a zis Halep după ce a fost eliminată de Serena Williams.

Eurosport a analizat prestația Simonei la Australian Open: „Simona Halep a trebuit să-și apere onoarea celor 64 de săptămâni petrecute pe primul loc în fața celei care e considerată de mulți adevăratul lider.

A încercat și a și reușit într-un fel. Cu greu a câștigat un set, dar rezultatul a fost ca întotdeauna. Simona s-a predat în fața Serenei Williams și a pierdut primul loc în clasamentul WTA.

A pierdut locul în fața unei jucătoare de 21 de ani, care a reușit deja de două ori ceea ce Simona a făcut o singură dată în 10 meciuri: adică s-o învingă pe Serena”.

Românca nu e singura dezamăgire din acest an de la Australian Open. Caroline Wozniacki, câștigătoarea de anul trecut, e văzută drept marea dezamăgire a începutului de an. Daneza a primit nota 5.

Nota 10 a primit-o Naomi Osaka, noul lider din clasamentul WTA. Kvitova a luat nota 9 pentru finala jucată, în timp ce Danielle Collins și Amanda Anisimova s-au ales cu 8. Camila Giorgi are 7.

CITEȘTE ȘI:

Gafă uluitoare a Primăriei București: ce a scris despre Ilie Năstase + reacție vehementă: „Mă mut la Constanța!”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.