Liga 1

ANALIZĂ Ioan Hora, un alt golgeter eșuat! Cei mai buni marcatori din Liga 1 din ultimul deceniu s-au făcut de râs când au părăsit România

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  joi, 31 ianuarie 2019

În ultimul deceniu, toţi jucătorii care au terminat pe primul loc în topul marcatorilor din Liga 1 au dezamăgit la echipe mici şi foarte mici de afară, după care au revenit în Liga 1 cu cota prăbuşită. Ioan Hora este ultimul intrat în această „regulă”.

FCSB l-a repatriat pe Ioan Hora.

Este încă un episod din dramele fotbalului românesc din ultimii ani. Aproape fără excepţie, golgeterii din Liga 1 au plecat imediat în străinătate, dar, cu foarte puţine excepţii, la formaţii de top şi în ciuda acestui lucru au dezamăgit.

Toţi cei din deceniul precedent au fost nevoiţi, din cauza faptului că li s-a prăbuşit cota şi nu mai aveau alte variante, să revină în prima ligă din România.

Este şi cazul ultimei achiziţii de la FCSB. Hora a reuşit o performanţă mare pentru Liga 1: să fie golgeter din postura de fotbalist al celor de la Pandurii Tg. Jiu.

Însă imediat cum a depăşit graniţele României a fost aproape zero barat. Chiar şi în condiţiile în care a îmbrăcat tricoul unor formaţii modeste dintr-un campionat care e departe de cele cu nivel mare din Europa, cel al Turciei.

Hora întregeşte o listă cu golgeteri eşuaţi în străinătate care cuprinde nume mult mai sonore.

Exemple: Andrei Cristea, Zicu, Wesley, Rusescu. Şi la fel ca toţi ceilalţi, Hora vede în revenirea în Liga 1 colacul de salvare pentru o carieră care nu mai însemna aproape nimic. Ultimul său meci oficial datează din mai anul trecut, iar ultimul gol din aprilie.

 

Cine va câştiga în acest sezon?

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.