Tenis

Petra Kvitova, mărturie cutremurătoare la Tribunal: „M-am trezit cu cuțitul la gât. L-am prins cu ambele mâini, dar cu stânga am strâns lama” » Declarație incredibilă a atacatorului

+3 Foto
Petra Kvitova a depus mărturie contra lui Radim Zondra, acuzat că a atacat-o în propria casă din Prostejov în decembrie 2016 // FOTO Martin Sekanina (Blesk)

Articol de Luminiţa Paul  —  marți, 05 februarie 2019

Petra Kvitova (28 de ani, 2 WTA) a depus astăzi mărturie în procesul contra suspectului Radim Zondra, în atacul suferit de sportivă în decembrie 2016, când a suferit răni grave la mâna stângă

Îmbrăcată în jeans negri, geacă lungă neagră și purtând o geantă mare gri, Petra s-a prezentat azi la Tribunalul Regional din Brno. Un bodyguard a ținut departe pe oricine a încercat să se apropie de finalista de la Melbourne, care a intrat în clădire îngândurată, cu privirea plecată.

Kvitova a depus mărturie contra lui Radim Zondra, acuzat că a atacat-o în propria casă din Prostejov în decembrie 2016.

Cehoaica a vorbit dintr-o încăpere alăturată, ea cerând dinainte să nu fie în același spațiu cu suspectul. Sunetul a fost transmis prin boxe în sala de judecată, iar președintele curții a avut acces și la imagini cu jucătoarea în timp ce răspundea întrebărilor.

A descris cum s-au petrecut lucrurile, cum cineva a sunat la ușă și a spus că a venit să verifice boilerul pentru că era o problemă cu apa caldă. "L-am lăsat să intre în apartament, i-am precizat că am două băi și am mers în cea mare. Mi-a spus să pornesc apa caldă, m-am conformat, dar imediat m-am trezit cu un cuțit la gât, din spate. Am prins cuțitul cu ambele mâini, dar cu stânga am strâns lama", a povestit ea.


*Așa arăta mâna Petrei Kvitova înainte de operație FOTO Radka Kebrle / Institutul de Chirurgie a Mâinii

Cum l-a convins Petra Kvitova pe atacator să plece: „Ia 10.000 de coroane”

Atacatorul a îndepărtat arma, iar Petra a căzut. „Am țipat, era mult sânge pe mine, telefonul era departe, zburase pe covor", a adăugat ea. Apoi s-a ridicat și l-a întrebat ce vrea. I-a oferit cele 10.000 de coroane pe care le avea în casă, iar agresorul a plecat.

Abia apoi Kvitova a putut să sune la Salvare și la Poliție. Ulterior, ea l-a recunoscut pe Zondra într-o acțiune de identificare făcută la secția de poliție, indicându-l dintr-un șir de cinci bărbați.

Miercuri se va continua cu audierea altor doi martori. Președinta Curții, Dagmar Brodovska, a anunțat că procesul nu e finalizat și ca atare verdictul nu va fi cunoscut azi.

Petra nu a dat declarații după ce a părăsit sala de judecată, însă purtătorul ei de cuvânt, Karel Tejkal, a dezvăluit că jucătoarea vrea să lase totul în urmă.

„Am discutat după audiere, deja zâmbea și spunea că, în fine, totul s-a încheiat pentru ea". După atac, ea a suportat o operație complexă la mâna stângă. A revenit pe terenuri în iunie 2017, cucerind titlul de la Birmingham. Anul trecut a câștigat 5 trofee, iar în 2019 unul, la Sydney, și a ajuns în finală la Australian Open.

Cum s-a apărat atacatorul: „E atac de amator”

Zondra a susținut în continuare că nu este autorul atacului. Mai mult, a calificat agresiunea ca "un act de amator".

„Omul nu și-a protejat fața sau mâinile. Casa e la 400 de metri de o secție de poliție. Să te duci așa, fără mănuși, fără să-ți ascunzi chipul, e curată sinucidere", a spus el, repetând că la momentul asaltului se afla în clădirea Napajedl din Zlin, la o revizie.


*Acuzatul Radim Zondra este adus la sala de judecată FOTO Martin Sekanina (Blesk)

Citește și: Petra Kvitova, la tribunal! Adevăratul motiv pentru care cehoaica nu va fi pe teren cu România în Fed Cup

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.