Campionate

ATLETICO MADRID - REAL MADRID 1-3 // Dezlănțuiți! Real Madrid o răpune pe Atletico după un meci FABULOS! „Galacticii” urcă pe locul 2 și pun presiune pe liderul Barcelona

+10 Foto
Atletico Madrid - Real Madrid 1-3 // FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 09 februarie 2019

Real Madrid și Atletico au oferit un recital spectaculos în derby-ul orașului Madrid, echipa lui Santiago Solari impunându-se cu 3-1, prima victorie pe Wanda Metropolitano, noul stadion al lui Atletico.

Click AICI pentru liveTEXT

VIDEO cu golurile și cele mai tari faze

Meciul a început spectaculos, iar Real a deschis scorul după doar 16 minute. Sergio Ramos s-a înălțat superb la centrarea lui Kroos din corner, a prelungit către Casemiro, care a finalizat superb, din foarfecă.

Avantajul Realului a durat doar 9 minute, starul Antoine Griezmann reușind să egaleze în minutul 25. Nu fără controverse, fiindcă Real a contestat intens golul francezului, venit după un ipotetic fault în atac comis de Correa asupra lui Vinicius. Sistemul VAR a validat însă golul, iar derby-ul de pe Wanda Metropolitano a explodat din acel moment.

Mereu pragmatice în duelurile directe, Atletico și Real au mizat totul pe cartea atacului, conștiente că doar o victorie le-ar putea menține în apropiere de Barcelona.

Real a preluat conducerea până la pauză, tot sistemul VAR fiind cel care a validat decizia arbitrului de a acorda penalty pentru Real. Sergio Ramos a transformat impecabil, iar echipa lui Solari a intrat în avantaj la pauză.

Morata aproape de revanșă

Atletico Madrid a început furibund repriza secundă și s-a aruncat în atac, Realul fiind salvat în nenumărate rânduri de paradele lui Thibaut Courtois, dar și de VAR, care a anulat în mod corect reușita lui Alvaro Morata, care reușise să egaleze la doi la 10 minute după pauză.

Până la final a înscris tot Real Madrid, în minutul 74, prin nou-intratul Gareth Bale. Galezul a fost lansat excelent în adâncime și a arătat că e în continuare un jucător important al Europei, finalizând impecabil din interiorul careului.

Victorie pentru Real Madrid, care continuă forma bună din ultimele săptămâni. Madrilenii au acumulat 45 de puncte și se află acum la doar 5 lungimi de liderul Barcelona. Catalanii au însă un meci mai puțin, urmând să joace duminică în deplasare cu Athletic Bilbao.

Atletico Madrid - Real Madrid 1-3Au marcat: Griezmann '25 / Casemiro '16, S. Ramos '42 p, G. Bale '74

*Thomas, jucătorul gazdelor, a fost eliminat în minutul 80 după ce primit al doilea „galben”

ECHIPE DE START:

Atletico Madrid: Oblak - Arias, Gimenez, Godin, Lucas Hernandez - Correa, Saul, Thomas, Lemar - Morata, Griezmann
Rezerve:
Adan, Filipe Luis, Juanfran, Rodrigo, Vitolo, Kalinic, Mollejo
Antrenor: Diego Simeone

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Reguilon -  Modric, Casemiro, Kroos - Lucas, Benzema, Vinicius
Rezerve: Navas, Nacho, Marcelo, Ceballos, Bale, Asensio, Mariano
Antrenor: Santiago Solari

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.