Liga 1

SEPSI - DINAMO 0-1 // Noul „New Dinamo” confirmă! 3 concluzii după victoria cu Sepsi: ce s-a schimbat în atitudinea echipei, cine a impresionat + marele câștig din 2019

Sepsi - Dinamo 0-1 // FOTO: Raed Krishan

Articol de Remus Dinu  —  Saturday, 09 February 2019

Dinamo s-a impus cu 1-0 în deplasare de la Sfântu Gheorghe și continuă să se agațe de șansele minime pe care le mai are pentru calificarea în play-off.

Echipa lui Mircea Rednic a făcut o partidă solidă la Sfântu Gheorghe și a bifat, pentru prima oară în acest sezon, două victorii consecutive în Liga 1. 

3 concluzii după victoria lui Dinamo cu Sepsi:

1. Nu mai sunt „mielușei” în deplasare

De-a lungul sezonului, roș-albii se prezentaseră execrabil la meciurile din deplasare, bifând câteva umilințe greu de suportat: 0-3 cu CS U Craiova, 1-3 cu CFR Cluj sau 1-4 cu Astra Giurgiu. Atitudinea dinamoviștilor e complet schimbată în 2019, iar acest lucru s-a observat bine și la Sfântu Gheorghe.

Chiar dacă nu a avut foarte multe ocazii importante, Dinamo a fost prezentă mai mereu în jumătatea celor de la Sepsi, încercând să câștige lupta de la jumătatea terenului cu ajutorul trioului Filip - Atmane - Nistor. Formația lui Rednic a stat sus în teren în primele 70 de minute din meci, retragându-se deliberat spre final, când se afla deja în avantaj. 

Rednic a mizat totul pe victorie, dovadă fiind și schimbarea din minutul 55, când l-a scos pe Atmane și l-a introdus pe Daniel Popa. La doar două minute distanță, forcingul dinamovist a primit și răsplata cuvenită, Nistor marcând din penalty. 

2. Transferurile încep să confirme

Implanturile lui Rednic au schimbat fața echipei încă de la meciul cu Poli Iașli, iar acest lucru s-a simțit și în meciul cu Sepsi. Simon Zenke a făcut un meci foarte bun, și-a ridiculizat în mai multe rânduri adversarii și a obținut penalty-ul din care Dinamo a înscris. 

O partidă foarte bună au făcut și Rachid Ait-Atmane, în continuă creștere în acest an, dar și fundașul stânga Naser Aliji, foarte activ în ofensivă și inspirat pe apărare. 

Chiar dacă nu a mai înscris, Mattia Montini s-a zbătut în permanență în atac și a intrat în câteva combinații în viteză cu colegii de la jumătatea terenului.  

Extrem de eficient a fost și Mamoutou N'Diaye, trimis pe teren în minutul 61, în locul lui Zenke. Jucătorul din Mali a închegat și mai mult un compartiment median care oricum funcționase bine pe toată durata meciului, achitându-se fără probleme de sarcinile defensive trasate de Rednic.

3. Apărarea, ce metamorfoză!

Cine se aștepta la o transformare atât de radicală a apărării dinamoviste? Rednic a schimbat complet linia defensivă, iar noua formulă bifează al doilea meci consecutiv fără gol primit. 

Naser Aliji e deja o certitudine în flancul stâng al apărării, albanezul jucând excelent cu Sepsi. A evoluat fără greșeală în apărare și a încercat și să ajute ofensiva cu câteva centrări utile. 

Cuplul Klimavicius - Ricardo Grigore e însă cel care a impesionat cel mai mult. Cei doi s-au completat excelent, iar lituanianul pare să fie punctul de echilibru de care Grigore avea nevoie pentru a-și îmbunătăți evoluțiile. Cei doi s-au sincronizat excelent, s-au dublat atunci când a fost nevoie și au blocat cu brio atacurile covăsnenilor din final. 

În dreapta, Deian Sorescu pare că e și el protagonistul unor progrese evidente, în timp ce poarta a fost închisă cu succes de Sean McDermott. Chiar dacă a fost salvat de două ori de bara transversală, irlandezul a fost sigur de fiecare dată când a fost neovit să intervină. 

Citește AICI cronica partidei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.