Tenis

ROMÂNIA - CEHIA LA FED CUP // Scandal în echipa de Fed Cup: Kristina Mladenovic, supărată după decizia noului căpitan-nejucător » Tensiuni între ea și Garcia: „Nu a avut curaj și caracter să facă asta”

Caroline Garcia // FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 11 februarie 2019

Deși Franța a câștigat duelul cu Belgia, 3-1, atmosfera de la echipă nu este cea mai bună.

  • România și Franța se vor întâlni în semifinala Fed Cup în weekend-ul 20-21 aprilie, în Hexagon

Meciul cu Belgia a reprezentat debutul în postura de căpitan-nejucător al lui Julien Benneteau, 37 de ani, care a readus-o în echipă pe Caroline Garcia, locul 25 WTA, după o pauză de doi ani. 

Revenirea Carolinei Garcia a făcut o victimă colaterală, anunță presa din Franța. Pe Kristina Mladenovic, locul 64 la simplu și 3 la dublu. Mladenovic nu a jucat în meciul cu Belgia, deși ea a fost cea care a condus echipa în ultimul timp, după ce Garcia a decis să nu mai vină la Fed Cup.

Mladenovic a fost atât de supărată, încât sâmbătă dimineață a preferat să stea la hotel și nu a venit să își încurajeze colegele, Caroline Garcia și Alize Cornet, care se pregăteau pentru meciurile de simplu.

victorii și 7 înfrângeri are Mladenovic la simplu, în Fed Cup

De unde a pornit totul

Kristina Mladenovic, 25 de ani, și Caroline Garcia, 25 de ani, au făcut pereche de dublu câștigând Roland Garros în 2016 și fiind a doua pereche a lumii. Cele două s-au despărțit în martie 2017, la cererea lui Garcia. Modul în care Caroline a încetat colaborarea, printr-un mesaj, a nemulțumit-o pe Mladenovic.

„A fost foarte trist că s-a terminat așa din partea ei. Ea a decis că nu vrea să mai joace la dublu. Doar mi-a trimis un amărât de mesaj pe telefon. Aș fi înțeles orice motiv pentru care ar fi renunțat la a mai juca împreună, aș fi fost de acord cu orice. Dar nu a avut curaj și caracter să vină și să îmi spună în față «Kiki, am aceste obiective, așa văd eu lucrurile și din acest motiv vreau să ne oprim». Nu s-a întâmplat asta.

Am fost extrem de supărată. Ne-am întâlnit la Indian Wells, la baia cu gheață, și era surprinsă că eram distantă față de ea. A vrut să știe de ce și i-am zis: «Mă întrebi asta pe mine? Știu că nu eram neapărat prietene în afara terenului, dar, având în vedere ce am trăit, puteam să îmi spui față în față. Sunt foarte dezamăgită»”, a declarat Kristina Mladenovic potrivit Sports Illustrated, în iunie 2017.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.