Stranieri

UPDATE // OFICIAL Prima reacție a lui Mircea Lucescu după ce a plecat de la naționala Turciei + Motivul care a dus la această decizie

Articol de Justin Gafiuc, Theodor Jumătate  —  Monday, 11 February 2019

Mircea Lucescu, 73 de ani, nu mai e, începând de azi, selecționerul naționalei Turciei. 

UPDATE 15:50

„Cred că ne-am îndeplinit misiunea de a reînnoi și întineri naționala Turciei. În situația actuală și în vederea campaniei de calificare la EURO 2020, am căzut de acord să ne despărțim, pentru un viitor mai lin atât pentru Federație, cât și pentru noul antrenor. Vreau să mulțumesc atât președintelui Federației cât și membrilor Comitetului executiv, pentru susținere și încrederea în mine și în metodele mele, dar și echipei mele, care m-a ajutat în această etapă. Turcia va avea mereu un loc special în inima mea”, a declarat Mircea Lucescu.

„Comitetul executiv al Federației turce de fotbal a ajuns la un acord cu selecționerul Mircea Lucescu pentru a încheia contractul, în urma întrevederii ce a avut loc azi cu antrenorul român. Federația îi este etern recunoscătoare lui Mircea Lucescu pentru contribuția adusă fotbalului turc și interesul său pentru jucătorii tineri, care reprezintă viitorul naționalei. Îi dorim toate cele bune în carieră”, este comunicatul Federației turce.

2.500.000 €anual era salariul lui Lucescu la naționala Turciei, cu care mai avea contract până în vară

600.000 €a primit Lucescu de la Federația Turcă la despărțire

știrea inițială, 14:30

Potrivit surselor GSP.ro, Mircea Lucescu și Federația turcă au ajuns la un acord pentru încheierea amiabilă a contractului.

Lucescu și oficialii turci au decis că pentru națională ar fi mai bine să fie condusă de un selecționer care să fie sigur că va duce până la final campania de calificare la EURO 2020.

Mircea Lucescu va fi înlocuit de Senol Guneș, antrenorul lui Beșiktaș. În 17 meciuri pe banca Turciei, Lucescu a avut 4 victorii, 6 egaluri și 7 înfrângeri, preluând naționala în august 2017.

  • Turcia este în grupă cu Albania, Andorra, Franța, Islanda și Moldova pentru calificarea la EURO 2020, iar primul meci îl va avea pe 22 martie, în deplasarea din Albania.

De-a lungul carierei, Mircea Lucescu a antrenat la Corvinul, naționala României, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Șahtior și Zenit.

Despre Mircea Lucescu, turcii au anunțat că ar putea ajunge la Beșiktaș, în locul lui Senol Guneș (Detalii AICI).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.