Liga Campionilor

LIGA CAMPIONILOR // VIDEO+FOTO Real Madrid, victorie contestată în fața lui Ajax! Dortmund, fără speranțe contra lui Tottenham

+21 Foto
FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 13 februarie 2019

Real Madrid a trecut de Ajax Amsterdam, scor 2-1.  Tottenham și-a asigurat în mare parte calficarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după victoria cu Borussia Dortmund, scor 3-0.

  • În primele două partide, jucate marți seară, PSG s-a impus contra lui Manchester United, scor 2-0, iar AS Roma a trecut de FC Porto cu 2-1. Detalii AICI.

Ajax - Real Madrid 1-2Au marcat: Ziyech '75 / Benzema '60, Asensio '87

Partida a fost liveTEXT AICI

Vezi AICI VIDEO cu cele mai importante faze

Ajax: Onana - Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico - de Jong, Schone, van de Beek - Ziyech, Tadic, Neres
Rezerve: Lamprou - de Wit, Dolberg, Huntelaar, Kristensen, Sinkgraven, Veltman
Antrenor: Erik ten Hag

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Nacho, Ramos, Reguilon - Kroos, Casemiro, Modric - Bale, Benzema, Vinicius
Rezerve: K. Navas - Asensio, Ceballos, Mariano, Lucas, Marcelo, Vallejo
Antrenor: Santiago Solari

Campioana Europei a fost surprinsă de euforia tinerilor lui Ajax. Mai agresivi și cu o viteză în plus, elevii lui Erik ten Hag au avut prima mare șansă de gol în minutul 26. Dusan Tadic a șutat din cădere, incomodat de Sergio Ramos, dar a țintit doar bara. A urmat momentul controversat al serii. Tagliafico a marcat în minutul 37 cu o lovitură de cap, dar arbitrul sloven Damir Skomina a anulat reușita după consultarea VAR.

Real a deschis scorul în minutul 60, prin Benzema. Vinicius a preluat în banda stângă, a depășit doi adversari, apoi i-a pasat ideal lui francezului, care a trimis necruțător sub bara transversală, din interiorul careului. 

Insistența olandezilor a dat într-un final roade. Lucas, intrat pe teren în minutul 61 în locul lui Bale, a pierdut o minge în propria jumătate. Neres i-a pasat ideal, la firul ierbii, marocanului Ziyech, care a reluat fără speranțe.

Dacă Lucas a comis-o, Solari a nimerit totuși cea de-a doua schimbare. Marco Asensio, introdus în minutul 73, a punctat cu 3 minute înainte de expirarea timpului regulamentar și a făcut-o pe Real favorită certă înaintea returului, în ciuda absenței căpitanului Sergio Ramos, suspendat după galbenul primit în prelungiri.

  • Returul are loc pe 5 martie, la Madrid.

600 de meciuriare Sergio Ramos în tricoul lui Real Madrid. Raul este lider cu 741

60 de goluri are Benzema în Liga Campionilor, fiind pe locul 4 all-time, după Cristiano Ronaldo (121), Leo Messi (106) și Raul (71)

Tottenham - Borussia Dortmund 3-0Au marcat: Son '47, Vertonghen '83, Llorente ' 86

Partida a fost liveTEXT AICI

Vezi AICI VIDEO cu cele mai importante faze

Tottenham, fără starurile Harry Kane și Dele Alli, a început în forță partida de pe Wembley. Brazilianul Lucas Moura a fost aproape de gol în minutul 7, dar șutul trimis din voleu a trecut la câțiva centimetri de stâlpul din stânga porții lui Burki.  Finalul primei părți le-a aparținut nemților. Thomas Delaney, în minutul 35, cu un șut de la marginea careului, și Zagadou, cu o lovitură de cap, în minutul 45, l-au pus la încercare pe Hugo Lloris.

Londonezii au început partea secundă cu un pressing agresiv în treimea adversă. Danezul Eriksen a recuperat o mingea, Vertonghen a centrat perfect, iar Heung-Min Son, singur la 7 metri de poartă, în a reluat cu o execuție de vârf autentic.

Belgianul Vertonghen, folosit în banda stângă astăzi, a trecut și la finalizare. S-a strecurat prin spatele unei defensive visătoare și a reluat din voleu, puternic, cu o execuție asemănătoare cu cea de la primul gol. Fernando Llorente a stabilit scorul final în minutul 86, la doar două minute după intrarea pe teren.

  • Returul este pe 5 martie, la Dortmund.

Celelalte meciuri din optimile Ligii:

19.02 Lyon - Barcelona
19.02 Liverpool - Bayern
20.02 Schalke - City
20.02 Atletico - Juventus

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.