Tenis

SIMONA HALEP - LESIA TSURENKO // Thierry Van Cleemput, primul meci alături de Simona Halep: românca nu a apelat deloc la intervențiile lui

Thierry Van Cleemput, în dreapta, alături de preparatorul fizic Teo Cercel // Captură Twitter

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 13 februarie 2019

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a avansat miercuri după-amiaza în sferturile de finală ale turneului WTA de la Doha, după victoria în minimum de seturi reușită în fața ucrainencei Lesia Tsurenko (29 de ani, 24 WTA), scor 6-2, 6-3. 

  • Halep va juca în sferturile de finală cu Julia Goerges, 16 WTA, care a învins-o pe americanca Alison Riske, scor 6-1, 6-7 (5), 6-4. Partida va avea loc joi, la o oră ce va fi anunțată ulterior. 

A fost primul meci al Simonei Halep după anunțul colaborării oficiale cu noul antrenor Thierry Van Cleemput, 50 de ani, care s-a aflat în tribune.

Belgianul a fost surprins în mai multe rânduri de camerele TV în loja Simonei Halep, lângă staff-ul româncei, de unde a privit foarte atent exprimarea pe teren a noii sale eleve.

Totuși, Van Cleemput nu a fost solicitat de Halep și nu a coborât nici măcar o dată din lojă pentru a-i oferi sfaturi fostului lider mondial, ipostază frecventă în perioada în care Halep era antrenată de australianul Darre Cahill.

CV THIERRY VAN CLEEMPUT

  • Născut la Binche (Belgia), are 50 de ani
  • Antrenor din 1993
  • A lucrat cu David Goffin între 2014 și 2019
  • L-a pregătit pe Olivier Rochus, numărul 24 ATP, între 1993 și 1997
  • L-a antrenat pe Steve Darcis, numărul 38 ATP, între 2011 și 2012
  • Asistent al căpitanului echipei Belgiei de Cupa Davis între 2002 și 2005
    Are o afacere cu vinuri, este căsătorit, are doi copii

Vezi și: Halep, primele declarații după ce a revenit pe locul 2 în clasament: „Nu contează clasamentul, joc pentru altceva”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.