Tenis

WTA DUBAI // Elise Mertens, eliminată de Lin Zhu în primul tur de la Dubai » Belgianca a acuzat din nou probleme fizice în timpul meciului

Elise Mertens // FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 18 februarie 2019

Elise Mertens, 16 WTA, proaspăta campioană de la Doha, a fost eliminată astăzi în primul tur al turneului WTA Premier 5 de la Dubai. Belgianca a pierdut în fața chinezoaicei Lin Zhu, 107 WTA, scor 7-5, 4-6-, 5-7, după  aproape 3 ore de joc. 

Belgianca a câștigat un prim set extrem de disputat, în care a revenit de la 1-4 și 3-5, impunându-se până la urmă cu 7-5.

Evoluția belgiencei din următoarele două seturi s-a schimbat însă radical. Mertens, care acuzase probleme medicale la spate în finala cu Simona Halep de la Doha, a părut din nou incomodată de probleme fizice, iar deplasarea acesteia în teren a avut mult de suferit.

Lin Zhu a câștigat setul secund cu 6-4, după ce în prealabil condusese cu 5-1, și s-a impus cu 7-5 într-un decisiv foarte echilibrat, în care Mertens a condus la un moment dat cu 3-1.

Mertens a ratat șansa unei noi confruntări cu Simona Halep, adversară pe care a învins-o săptămâna trecută în finală la Doha. S-ar fi putut întâlni și în Dubai, dar în turul 3.

În turul următor, chinezoaica Lin Zhu, venită după două tururi de calificări, va evolua împotriva Lesiei Tsurenko, 23 WTA. Învingătoarea o poate întâlni pe Simona Halep în faza următoare.

  • Simona Halep debutează la Dubai marți, de la ora 12:00, împotriva lui Eugenie Bouchard. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport!

Mertens a fost ținta românilor

În setul doi al finalei cu Halep de la Doha, la scorul de 6-3, 2-0 pentru Simona, Mertens a cerut un time-out, acuzând probleme medicale. După meci, mai mulți fani, printre care și români, au acuzat-o că a luat pauză intenționat, pentru a o scoate din ritm pe jucătoarea noastră (Detalii AICI).

Vezi și: Simona Halep, din nou alături de Andrei Pavel? Motivul pentru care cei doi ar putea colabora din nou

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.