Liga 1

CHIAJNA - FCSB 0-0 // TeJalnic » 5 anomalii după al treilea meci sub comanda fostului antrenor al lui Gaz Metan

Mihai Teja

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 19 February 2019

ANALIZĂ GSP // FCSB a dezamăgit din nou cu Mihai Teja, de data asta pe terenul celor de la Chiajna, și a terminat la egalitate, 0-0, în etapa a 24-a. 

Iată 5 lucruri surprinzătoare despre meciul care îi putea aduce pe roș-albaștri la un punct de liderul CFR Cluj: 

1. Același rezultat cu un lot de 3 ori mai slab!

Rezultatul obținut pe terenul Chiajnei de Mihai Teja cu FCSB este același cu cel scos de antrenor în prima parte a campionatului, când era la Gaz Metan Mediaș! Pe 5 noiembrie 2018, în etapa a 14-a, Gaz Metan remiza la  Chiajna, 0-0.

Prin comparație, Gaz Metan are un lot estimat la o valoare de trei ori mai mică decât cea a jucătorilor lui FCSB!

2. Posesie mai bună ATUNCI!

Mai mult, Gaz Metanul lui Teja a dominat mai clar jocul decât a făcut-o aseară echipa roș-albastră! Medieșenii au avut 55% posesie contra Chiajnei antrenate pe atunci de Dorinel Munteanu, cu 5% mai mult decât a avut FCSB luni seară. 

Deși Becali i-a spus lui Teja că vrea ca FCSB să aibă posesia, antrenorul nu a livrat la acest capitol aseară și pare să aibă noroc că patronul echipei și-a concentrat atacurile aproape total asupra arbitrajului lui Adrian Cojocaru. 

3. Mai multe șuturi pe poartă

Gaz Metan a fost și mai precisă decât FCSB. Mediașul a avut 5 șuturi pe poartă în 2018 pe terenul Chiajnei, în timp ce FCSB a nimerit doar de 3 ori poarta lui Caparco. Ce-i drept, roș-albaștrii au încercat acum de mai multe ori poarta, trimițând și 7 „baloane” pe lângă buturile lui Caparco. 

4. Defensivă mai sigură

Și din punct de vedere defensiv, Gaz Metan a stat mai bine atunci decât FCSB acum. Concordia a avut două ocazii de gol și niciun șut pe poartă cu ardelenii, în timp ce în fața roș-albaștrilor echipa pregătită în prezent de Adrian Falub a avut 6 ocazii de gol și 3 șuturi cadrate.

8.850.000€e cota totală a lotului lui Gaz Metan, potrivit transfermarkt

FCSB cu Chiajna Parametri Gaz Metan  cu Chiajna
50% Posesie 55%
3 Șuturi pe poartă 5
7 Șuturi pe lângă poartă 3
3 Șuturi pe poartă încasate 0

27.400.000 €este suma la care jucătorii lui FCSB sunt evaluați de site-ul nemțesc

5. Olaru peste toate vedetele lui BECALi

În ce privește prestațiile individuale, Gaz Metan a avut în noiembrie un fotbalist apreciat cu nota 7 la finalul partidei cu Chiajna, în caseta tehnică din Gazetă. 

Acum, niciun stelist n-a reușit să atingă acest nivel în meciul de aseară. Benzar, Planic, Filip și Bălgrădean au fost notați cu 6. 

Gaz Metan contra Chiajnei: Pleșca - R. Romeo, I. Cristea, M. Constantin, Bușu - Fofana, Aurelio - Olaru, Ivanov (Stancu), Chamed (Trif) - Ely Fernandes

FCSB contra Chiajnei: Bălgrădean - R.Benzar, Planici, L.Filip, J.Morais - Pintilii (Nedelcu), Fl. Matei (Moruțan), - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman - Gnohere (Hora)

Pe banca lui Gaz Metan, Mihai Teja a primit 6 după meciul cu Chiajna, iar  ca antrenor al celor de la FCSB a luat 4.

Alte lucruri inedite după duelul de aseară: 

Primul punct al lui Falub cu FCSB

De-a lungul carierei sale de antrenor, Adrian Falub mai jucase de 4 ori cu echipa roș-albstră. Până luni seară, tehnicianul de 47 de ani pierduse toate meciurile. Acum, la al cincilea duel, Falub a obținut primul punct contra celor de la FCSB.

Falub vs. FCSB înaintea meciului de aseară: 

 FCSB - Unirea Alba Iulia   2-0
 U Cluj - FCSB   0-3
 U Cluj - FCSB   0-3
 Chiajna - FCSB   0-2 (pe 15 februarie 2016)

Primul meci în deplasare fără gol primit

Deși nu a câștigat, Mihai Teja se poate lăuda cu un singur lucru. Meciul contra Chiajnei a fost primul jucat de FCSB în deplasare, în acest sezon, în care nu a primit gol . Până acum, echipa roș-albastră a încasat 15 goluri pe teren străin, în 12 meciuri. 

Citește și:

4, stați jos! 6 steliști + arbitrul, la colțul rușinii în caseta tehnică din Gazetă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.