Hochei

Phil Bushbacher a primit cetățenia română » Devine primul hocheist american din istoria „naționalei”: „E o mare oportunitate”

Phil Bushbacher

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 20 februarie 2019

Phil Bushbacher, 29 de ani, a primit marți cetățenia română și va deveni primul hocheist american din istoria naționalei României. 

Bushbacher, 1,88 metri, evoluează în prezent în Franța, la Caen, însă a cochetat cu România în sezonul 2016-2017, când a evoluat pentru Dunărea Galați, club la care a strâns 68 de meciuri, 61 de goluri și 39 de assist-uri. 

Originar din Chicago, SUA, Bushbacher, care evoluează pe postul de atacant, a mai evoluat de-a lungul carierei la Peoria Rivermen, Cincinnati Cyclones, Fort Wayne Komets, Dunaujvaros, Ujpest, Pensacola Ice Flyers, Kiruna și Caen.

Are origini românești

Libertatea i-a dedicat un material hocheistului american, alăturarea acestuia cu România nefiind una întâmplătoare. Bunicii lui Bushbacher sunt din Timișoara.

„Obținerea cetățeniei române e o onoare! Bunicii din partea tatălui s-au născut lângă Timișoara, chiar și așa procesul pentru a avea pașaport românesc a fost dificil, durează de patru ani. E o veste extraordinară pentru mine! E o mare oportunitate să am și pașaport românesc, așa îmi găsesc mai ușor contracte la echipe puternice din Europa. Și să știți că hocheiul e viața mea”, a declarat Bushbacher, conform sursei citate. 

Al doilea după Pisarenko

Bushbacher este cel de-al doilea român naturalizat după ucraineanul Evgheni Pisarenko, care a primit cetățenia română în 2011. Pisarenko a jucat pentru Rapid Steaua și Corona Brașov și s-a retras în 2015.

Vezi și: GALERIE FOTO A fost dată "dispărută" două luni » Fiica celui mai mare hocheist din istorie a revenit cu imagini necenzurate

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.