Liga 1

FCSB - CSU CRAIOVA // Locul 2 e miză uriașă! Motivul pentru care FCSB și CSU Craiova vor lupta cu toate forțele în meciul direct

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  vineri, 22 februarie 2019

FCSB și CSU Craiova își dispută duminică postura neoficială de vicecampioană a sezonului regulat, postură care, față de locul 3, oferă un imens posibil avantaj în finalul play-off-ului: disputarea pe teren propriu a finalei cu titlul pe masă

CFR, Craiova, FCSB. Sunt primele 3 echipe în acest moment, în clasamentul Ligii 1.

Ordinea în care se va intra în play-off se va decide după ultimele două etape, iar configurarea primelor 6 va stabili și țintarul meciurilor din ultimele 10 etape. CFR are prima șansă de a intra de pe primul loc: depinde doar de rezultatele ei și are nevoie, matematic, de 4 puncte pentru a fi sigură de locul 1.

În schimb, derby-ul FCSB - Craiova va decide în proporție covârșitoare ocupanta locului 2, poziție ce oferă câteva plusuri importante, față de poziția a 3-a.

În primul rând, formația ce va ocupa locul 2 ar putea beneficia de un avantaj fantastic în finalul play-off-ului. Ar juca pe teren propriu o eventuală finală pentru titlul de campioană.

În ultima rundă se vor întâlni în meci direct locul 2 versus locul 1. Adică un meci posibil Craiova - CFR sau FCSB - CFR, în care s-ar putea juca având titlul pe masă. Apoi, în startul play-off-ului, cine va termina doar pe locul 3 va avea de jucat, în primele 3 runde, de două ori în deplasare, în timp ce locul 2 va juca de două ori în fața propriilor suporteri.

Pentru a depinde doar de rezultatul ei în ultima etapă a sezonului regulat, FCSB are nevoie să câștige duminică. Acum, cele două se află la egalitate de puncte, însă dacă disputa de pe Arenă se termină egal, atunci Craiova e avantajată de rezultatele directe, în tur s-a impus, scor 2-1.

Echipele probabile:

FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planici, L. Filip, J. Morais - Pintilii, Fl. Matei - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman - Gnohere

CSU Craiova: Pigliacelli - Martici, Kelici, Ferreira, Bancu - Bărbuț, Fedele, Cicâldău, Mihăilă - A. Cristea - Koljici

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.