Europa League

Haţegan acuzat de Terim, după golul greşit anulat lui Galatasaray: "O pată pe obrazul UEFA" » Poliția a intervenit pentru a-i scăpa pe români de furia suporterilor

Foto: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  Friday, 22 February 2019

Asistentul Sebastian Gheorghe a semnalizat prost un ofsaid la reuşita lui Akbaba din minutul 85 a partidei dintre Benfica și Galatasaray, scor final 0-0, iar centralul a validat. O Jogo îi mai impută un penalty refuzat Benficăi, la Rúben Dias: "Două erori grosolane!"

După multe meciuri foarte bune în Ligă, Ovidiu Haţegan şi brigada sa au fost trimişi, din lipsă de VAR în Liga 1, să arbitreze în Europa League. Şi poate că asistentul video i-ar fi scăpat de scandal şi acuzaţiile grave de la Lisabona.

Antrenorul Fatih Terim i-a reproşat centralului român, pe bună dreptate, golul anulat Galatei din minutul 85. Ar fi fost 1-0 cu Benfica şi un final incendiar. "E o pată pe obrazul UEFA. În tur, le-au dat penalty care n-a fost, acum ne-au refuzat reuşita pentru un ofsaid inexistent. Pot zice că arbitrii şi-au pus amprenta".

"Să vă fie ruşine!"

Asistentul Sebastian Gheorghe a ridicat prost fanionul la mingea centrată de Marcão Teixeira. Nici Diagne, care reia cu capul, nici Akbaba, ce înscrie după respingerea portarului Vlachodimos, nu erau în poziţii afară din joc, la niciuna din faze! Iar pe imagini se vede clar cum Terim îi spune lui Haţegan că nu e ofsaid: "Dacă am fi avut VAR, poate ne-am fi calificat". "Să vă fie ruşine!", critică Emre Utkucan, şeful scouterilor Cim Bom.

Evacuaţi cu poliţia

Protestele vehemente ale oaspeţilor, care au văzut reluările fazei la vestiare, i-au determinat pe poliţişti să acţioneze pentru a asigura securitatea brigăzii româneşti şi evacuarea din stadion, după cum remarcă şi O Jogo. Cotidian portughez ce scrie despre "două erori grosolane de arbitraj. Haţegan n-a acordat un 11 metri Benficăi, la faultul în careu comis de Feghouli la Rúben Dias.

A condus bine jocul la nivel disciplinar şi a luat deciziile corecte la golurile marcate de Diagne şi Pizzi, anulate pentru un ofsaid şi un henţ al lui João Félix, în acelaşi minut 63". Şi Mariano, brazilianul Galatei, s-a plâns: "Penalty gratuit în tur, ofsaid imaginar acum". 

"Dacă am fi avut VAR, noi trebuia să mergem mai departe. Dacă s-a introdus doar în Ligă, înseamnă că se consideră Europa League o competiţie minoră. Am fost penalizaţi, rezultat nedrept, nu meritam eliminarea"
Fernando Muslera, portar Galatasaray

Citește și:

Barcelona Estului! Performanță uluitoare pentru Dinamo Kiev: detaliul frapant care a împins-o în optimile Europa League

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.