Handbal

Sporting - Dinamo // „Câinii” revin FANTASTIC în ultimele 5 minute și sunt aproape de o performanță ISTORICĂ!

Articol de Marian Ursescu  —  sâmbătă, 23 februarie 2019

Dinamo București a pierdut în deplasarea de la Sporting Lisabona, scor 31-32, în șaisprezecimile de finală ale play-off-ului Ligii Campionilor la handbal masculin.

  • Returul dintre Dinamo și Sporting Lisabona se joacă pe 28 februarie, la București;
  • În cealaltă partidă din această fază a competiției, danezii de la Bjerringbro/Silkeborg s-au impus în deplasarea din Polonia, de la Wisla Plock, scor 26-22.

 

Astăzi, la Lisabona, dinamoviștii au pierdut cu un singur gol, 31-32, la capătul unui meci fantastic. "Buldogii" au intrat pe teren extrem de motivați, impulsionați de cei 200 de fani care i-au urmat la Lisabona. Au mușcat adânc din lusitani, cărora nu le venea să creadă de ce ripostă au parte.

Saied Heidarirad a dat moral echipei prin paradele sale, iar Negru și Bannour au fost țintași de elită în poarta apărată de slovenul Cudici. Când Sporting a primit trei eliminări de două minute, aproape în același timp, Dinamo s-a desprins la trei goluri pe tabelă, 12-9 (minutul 22), dar nu a știut să păstreze avantajul. Sporting a fost impulsionată de fenomenalul sârb Ivan Nikcevici, omul care a jucat aproape fără greșeală aseară! La pauză s-a intrat la egalitate: 14-14.

Moral de campioni

În partea a doua, "alb-verzii" au fost cei care au impus ritmul. Dinamo a mai pierdut din strălucire, iar Sporting a trecut prima dată la conducere: 17-16. În partea a doua au ieșit la rampă francezul Hugo Descat, cel care va pleca din vară la Montpellier, campioana Europei, dar și interii gazdelor, cubanezul Pedro Valdez și portughezul Edmilson Araujo.

Sporting a forțat victoria, iar Dinamo a avut câteva minute de uluială. S-a ajuns la 31-26 în minutul 53, iar calificarea era în pericol. Constantin Ștefan a cerut time-out și și-a trezit băieții din pumn! "Câinii" au avut o revenire incredibilă. Cinci goluri marcate consecutiv și în Pavilhao "Joao Rocha" nu se mai auzeau decât românii. Norocul era cu "alb-roșiii", mai ales că Ruesga a marcat, dar cu câteva fracțiuni de secundă înainte, antrenorul Hugo Canela ceruse time-out și golul a fost anulat.

Sporting mai avea mingea 19 secunde. Edmilson Araujo a găsit o torpilă cu două secunde înainte de final și a adus victoria Sportingului: 32-31.
Calificarea se joacă însă joi, la București. Sunt speranțe mari pentru Dinamo, care a câștigat acasă toate cele cinci meciuri din faza grupelor. Suporterii promit o atmosferă incendiară în Ștefan cel Mare, una care să-i ducă spre "optimi". 

Sporting 32
Nikcevici 11, Araujo 5, Pedro Valdez 6, Ciuffa 3, Ruesga 3, Ghionea 2, Frade 1, Carneiro 1. Antrenor: Hugo Canela

Dinamo 31
Bannour 6, Descat 6, Negru 4, Szasz 3, Zulfici 3, Șandru 3, Alouini 2, Komogorov 2, Musavi 1, Gavriloaia 1. Antrenor: Constantin Ștefan

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.