Liga 1

VIDEO Dunărea și Dinamo au terminat la egalitate, 0-0! „Câinii” nu reușesc să se distanțeze de zona retrogradării

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 24 februarie 2019

Dinamo a remizat cu Dunărea Călărași, scor 0-0. „Câinii” au fost periculoși în prima parte, când și echipa lui Alexa a avut câteva șanse bune, însă meciul s-a terminat până la urmă fără gol marcat. 

Dacă se înjumătățesc punctele, Dinamo ajunge aproape de barajul pentru salvarea de la retrogradare. Și se vor înjumătăți! Playout, turneul pentru salvare, e o mlaștină care înghite și nobili scăpătați cum sunt "câinii", nimeni nu mai e salvat de renume și de trecut.

Nici n-au legături renumele și trecutul cu Papazoglou, un model probabil bun pentru prezentat moda, cu Ioan Filip, un mijlocaș ale cărui intenții bune provoacă mila, părerea de rău pentru neputința închizătorului prea înalt, prea lipsit de tehnică, nepotrivit pentru post și pentru sport.
Dinamo asigură omogenitatea în playout, atât de slabă e, nu constituie vreo excepție de elită în competiția disperaților.

Vedeta amatoare

Rednic a mai nimerit, în scoutingul frenetic din ultimele trei luni, și fotbaliști buni, doar că ei încă formează o adunătură, nu o echipă. Jaadi, Papazoglou și Klimavicius abia se știu după nume, au făcut cunoștință recent și din cauza asta nu pot să alcătuiască o formulă normală.
Alexa a amestecat și el ingrediente străine în recipientul în care se adună străini pe care nu-i știu bine nici oamenii care-i recrutează.
Cel mai bun e Mediop, un senegalez amator ridicat miraculos din ligile mici românești, un atacant de curtea școlii, tehnic, abil și cam ratangiu. Mediop trage în Muțiu singur cu portarul, la cea mai bună fază a călărășenilor.

Care Dinamo?

Nistor inventează o ocazie a lui Dinamo, doar că Reda Jaadi e prea leneș, prea comod ca să finalizeze normal și trimite balonul lejer, cât să-l prindă Dobrosalvlevici într-o alunecare disperată. Căpitanul Dunării mătură mingea meritat, nu e normal să se marcheze într-o asemenea încrengătură de pase greșite, de execuții dezastruoase.

Dunărea acceptă un 0-0, e scorul pe care Alexa l-a tatuat pe pielea acestei formații mici, fără ambiție exagerată și fără talent.

Rednic nu e neapărat de acord să ia doar un punct, se agită pe margine în toate limbile pământului pe care a ridicat construcția stranie, Dinamo din Turnul Babel, echipa-blasfemie, distribuția care ignoră toată istoria clubului.

FINAL DUNĂREA CĂLĂRAȘI - DINAMO 0-0

VEZI AICI LIVETEXT PARTIDA!

VEZI AICI VIDEO!

Echipele de start:

Dunărea: Calancea - Vlădoiu, Dobrosavlevici, Luchin, Mendy - Ammari, Bourceanu, Honciu, D. Benzar - Mediop, Souda
Rezerve: Straton, Ben Djemia, Keyta, G. Simion, G. Iancu, Mapuku, V. Munteanu
Antrenor: Dan Alexa

Dinamo: Muțiu - Sorescu, Klimavicius, Ciobotariu, Aliji - Zenke, Filip, Nistor, R. Jaadi - Montini - Papazoglou 
Rezerve: McDermott, N'Diaye, D. Popa, I. Șerban, Mustoe, N. Jaadi, G. Crețu
Antrenor: Mircea Rednic

Arbitru: Coza Ionuţ / Asistenți: Constantinescu Andrei, Păunescu Florin

***

Clasament Liga 1:

 

S-au mai jucat în această etapă:

Sepsi - Viitorul 0-0
Astra - Hermannstadt 1-0
Poli Iași - CFR 0-1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.