Tenis

ATP DELRAY BEACH // Performanță excepțională pentru Republica Moldova! Radu Albot a câștigat primul trofeu ATP al carierei!

Radu Albot, alături de iubita Doina Chiorescu, după finala de la Delray Beach // Sursă foto: Instagram Doina Chiorescu

Articol de Roxana Fleşeru  —  luni, 25 februarie 2019

Radu Albot, 52 ATP, a devenit, ieri, primul moldovean care se impune într-un turneu ATP.  Jucătorul moldovean în vârstă de 29 de ani a cucerit trofeul de la Delray Beach, după ce a trecut în finală de Daniel Evans cu 3-6, 6-3, 7-6(7).

"E un lucru imens pentru țara mea, nimeni nu mai are vreun punct ATP, sunt singurul jucător profesionist din Moldova. Tenisul e un sport greu, e dificil să pătrunzi în elită. Sper că m-au urmărit mulți, iar cei mici să fie inspirați de mine și în curând să existe și alți jucători din țara mea", a spus Albot pentru ATP.

Radu este antrenat de suedezul Magnus Tideman, dar spune că ascensiunea sa se datorează și altor oameni:

"Le-aș mulțumi în primul rând părinților mei, președintelui federației mele naționale, care m-a ajutat financiar, când am avut unele probleme în carieră mele. Fostului meu antrenor, Leon Smith, care a făcut multe pentru mine. Și prietenei mele, Doina Chiorescu, ea face parte din echipă, nu e doar iubita mea".

Grație parcursului de la Delray Beach, Radu ocupă în acest moment locul 52 în clasamentul ATP.

97.490 $este premiul pe care l-a primit Radu Albot pentru câștigarea turneului ATP 250 de la Delray Beach

Vezi și: ATP RIO // Tenisul și poveștile sale emoțioante de Oscar » Laslo Djere, după primul trofeu al carierei: „E greu să ai 23 de ani și să rămâi fără ambii părinți”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.