Liga 1

EXCLUSIV Episod neștiut cu Ioan Hora: „Și-a făcut bagajul și s-a dus acasă de supărare că Lăcătuș nu l-a oprit în lot”

Articol de Vlad Nedelea  —  luni, 25 februarie 2019

Ioan Hora (30 de ani) părea că venise în această iarnă la FCSB cu a treia șansă la titularizare: cântăreau faptul că nu jucase de mult timp și că avea o concurență serioasă, cu golgeterul Harlem Gnohere și Raul Rusescu.

A intrat în amicalul cu Dinamo Kiev și a înscris, iar în campionat a avut nevoie de 192 de minute pentru a le lua fața celorlalți doi atacanți ai echipei.

Aseară, în FCSB - CS U Craiova 3-2, Hora a reușit o „dublă” și a ajuns la 3 reușite în Liga 1, una la fiecare 64 de minute. Bogdan Apostu, impresarul jucătorului, a explicat secretul acestui salt pe care puțini îl prevesteau. 

- Bogdan, puțini au văzut cu ochi buni acest transfer. Totuși, se pare că FCSB a tras lozul câștigător...
- Din păcate, există prea mulți așa-ziși cunoscători în jurul fotbalului românesc. Ceea ce n-ar fi totuși chiar rău, dacă părerile lor s-ar baza pe un fundament real.

- Nu jucase în ultima vreme, concurența e mare la FCSB. Nu e suficient?
- Hora nu a jucat pentru că nu a avut drept de joc. Acesta e singurul motiv. Am reziliat contractul cu Akhisarspor după încheierea perioadei de transferuri. Faptul că nimeni n-a știut negocierile pe care noi le-am avut cu diverse echipe, asta nu înseamnă că nu au existat.

- S-a vorbit despre Astra, chiar Dinamo...
- E un jucător care a fost foarte dorit în această iarnă. Nu doar în Liga 1, dar și în străinătate. Până când a semnat cu FCSB, Hora a refuzat 5 oferte concrete. Referitor la randamentul lui actual, pentru că m-ai întrebat mai devreme, Hora a ajuns acum la o maturitate deplină, care să îi dea dreptul să se exprime la adevărata valoare.

- Cât de mare e aportul lui Mihai Teja?
- Foarte important este meritul antrenorului. Să nu uităm că l-a titularizat și cu Hermannstadt, când a înscris de asemenea. În fotbal, aceste detalii fac diferența, iar faptul că Mihai a ales să-l lase pe teren cu Craiova până la final și în plus să-l desemneze să execute penaltyul, a contat enorm pentru moralul lui. Tot pentru cunoscători e bine de știut că Hora e un bun executant. El era responsabil cu astfel de faze și în Turcia. Deci decizia lui Teja e bazată pe ceva. 

- Nu i-a fost teamă când a semnat cu FCSB? Presiunea patronului, concurența? 
- Nu, din contră! A avut încredere că va reuși. Vorbim totuși despre un fost golgeter din Liga 1. Au trecut 2 ani și jumătate, nu 10. A fost pentru prima dată când un jucător de-al meu nu a vrut nici măcar să negociem un salariu mai mare. A zis că nu-l interesează nimic. Voia la FCSB! Mi-a zis de atunci că se va impune, iar atunci îl va chema patronul să-i mărească salariul. Domnul Becali îți poate confirma asta. Am negociat doar câteva clauze de performanțe, ceea ce spune multe despre caracterul lui Hora și încrederea pe care o are. E clar că dacă nu ar fi avut încredere în el, abordarea ar fi fost cu totul alta în acel moment. 

- Ce i-a spus Gigi Becali la palat? 
- Nimic special, doar lucruri firești. I-a demonstrat că are mare încredere în el și că e atacantul pe care îl căuta. Până acum se dovedește că a avut dreptate. Gigi Becali are un merit foarte mare în revenirea lui Horică. L-a dorit și i-a dat încredere într-un moment în care altcineva ar fi putut fi reticent. 

- Îl cunoști de mult timp, când ți-ai dat seama că poate ajunge la un nivel înalt?
- Uite, o să-ți spun o poveste pe care nimeni nu o știe. Eu îl știu pe Hora de când era junior la UTA. Am fost colegi acolo. Îmi amintesc un episod interesant. Junior fiind, nu a fost oprit în lot de Marius Lăcătuș, iar de supărare și-a luat bagajul și a plecat acasă, la Oradea. Le-a spus celor din conducere că nu se mai întoarce. Se simțea nedreptățit. Aceștia au discutat cu Lăcătuș, l-au întors din drum, iar meciul următor, Hora a marcat golul victoriei în derby-ul Vestului, UTA - Poli. Era clar încă de atunci că are calitate, personalitate și caracter. 

„Și-a dorit mult iarna asta să vină la FCSB. A refuzat odată o ofertă de aici, înainte de a pleca în Turcia. Atunci era o diferență de bani colosală, a ales Turcia pentru liniștea financiară pe care o are acum. Venirea la FCSB e acum ca o reparație morală pentru el” Bogdan Apostu, impresarul lui Hora 

300.000 €este cota lui Ioan Hora pe transfermarkt 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.