Campionate

BARCELONA - REAL MADRID // Barcelona și Real Madrid, salvate de Tribunal! Ce sumă nu trebuie să mai plătească statului spaniol

Barcelona - Real Madrid // FOTO: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 26 februarie 2019

Barcelona și Real nu vor mai trebui să returneze banii cu care statul spaniol le ajutase timp de 20 de ani. Tribunalul UE a anulat decizia Comisiei Europene.

  • Real Madrid și Barcelona joacă miercuri, de la ora 22:00, în returul semifinalei Cupei Spaniei. Partida este liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Digi Sport. În tur, pe Camp Nou, a fost 1-1

Azi, cu o zi înainte ca Real și Barça să se întâlnească din nou în returul semifinalei Copei del Rey, cele mai importante cluburi spaniole au primit o veste surprinzătoare. Tribunalul Uniunii Europene le-a salvat de hotărârea Comisiei Europene!

Pe 4 iulie 2016, Comisia considera că Madridul și Barcelona, alături de Osasuna și Athletic Bilbao, beneficiaseră de avantaje fiscale nemeritate.

„Timp de peste douăzeci de ani, acestor cluburi profesioniste li s-au redus taxele fără nicio justificare obiectivă", se motiva atunci. Și toate erau obligate de organismul de la Bruxelles să returneze Spaniei sumele câștigate ca "ajutor de stat". 

Azi, tribunalul UE a anulat decizia Comisiei: „S-a comis o eroare în aprecierea faptelor". Iar Real și Barça nu mai trebuie să plătească nimic. 

5.000.000 € milioane de euro ar fi trebuit să recupereze autoritățile spaniole de la Real și Barcelona, potrivit estimării făcute de Comisia Europeană în 2016

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.