Liga 1

FCSB // Asta e clientela lui Becali! Gigi a îmbogățit 3 cluburi din Liga 1 cu transferurile exorbitante făcute în ultimii ani

Averea lui Gigi Becali e estimată la 200 de milioane de euro // FOTO: Bogdan Dănescu

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  vineri, 01 martie 2019

În ultimii 5-6 ani, Viitorul, Astra și Botoșani au încasat cei mai mulți bani de la FCSB-ul lui Gigi Becali, aproape 15 milioane de euro!

Viitorul vs Botoșani e finala pentru play-off, iar cel mai probabil una dintre cele două formații va fi în primele 6. E o veste bună pentru Gigi Becali și pentru FCSB. Motivul? Cele două cluburi fac parte dintre partenerii loiali de transferuri pentru vicecampioană și ar putea fi un aliat important în play-off.

GSP.ro a analizat ce jucători a cumpărat Gigi începând din 2013-2014, iar Viitorul și Botoșani sunt pe podium privind clientela preferată a clubului roș-albastru.

Cele două, alături de Astra, au avut parte de încasări incredibile pentru nivelul primei divizii. Au primit, cumulat, aproape 15 milioane de euro, ceea ce reprezintă peste 75% din totalul sumelor achitate de Becali pe achizițiile interne în ultimii 5-6 ani.

Aproape de fiecare dată când Becali a dorit un jucător de la aceste cluburi, transferul s-a și realizat. Ultimele exemple: Alexandru Stan, Mihai Roman, mutări făcute chiar pe parcursul sezonului, iar de curând, Răzvan Oaidă a fost și el antamat de FCSB pentru 700.000 de euro.

0 euroe suma cheltuită de Dinamo pe transferuri de la alte formații de Liga 1 în ultimii 5 ani

Dintre formațiile care n-au făcut afaceri cu Becali, exceptând promovatele ultimilor doi ani, Dinamo și Craiova sunt cele care s-au situat pe poziții de forță. De fapt, Craiova a trimis un singur fotbalist la FCSB, pe portarul Vlad, dar în acest caz a fost obligată să accepte transferul fiindcă oricum ar fi pierdut fotbalistul la comisii.

Dinamo a acceptat să-l cedeze pe Gnohere, însă în rest, cu ceilalți jucători doriți de Becali, exemple Nemec, Nistor, Mahlangu, Rotariu, n-a dat curs ofertelor din partea lui Gigi.

3 cluburidin actuala Ligă 1 încă nu au vândut niciun fotbalist FCSB-ului: Hermannstadt. Călărași, Sepsi

A vândut de 52 de milioane

În același interval de timp, din 2013-2014 până astăzi, Becali a vândut fantastic. Un total de 52 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o medie de peste 10 milioane de euro.

Recordul a fost atins în 2016-2017, când încasările din transferuri a fost de aproape 17 milioane de euro. Pe parcursul acelui sezon, FCSB a vândut 7 jucători, primul în top fiind Stanciu, la Anderlecht, pentru 9,8 milioane de euro.

Vezi și: Răzvan Oaidă la FCSB // Primele declarații în calitate de jucător al roș-albaștrilor: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi se întâmplă lucrurile astea”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.