Campionate

PSG // Dani Alves și Thiago Silva, două dintre victimele spargerilor din Franța: pagube de milioane de euro!

Dani Ales // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 01 martie 2019

Dani Alves, brazilianul lui PSG călcat de hoţi pe 20 februarie, în timp ce evolua cu Montpellier, este ultima victimă din seria începută la finele lui noiembrie de Choupo-Moting. Pagubele sunt de câteva milioane de euro.

Cei mai bine plătiţi jucători din Ligue 1 sunt şi cei mai expuşi unor furturi. Bandele de hoţi ştiu cât câştigă şi îi vizitează tot mai frecvent în lipsă pe campionii Franţei.

Cotidianul L'Equipe a publicat o anchetă, remarcând că în ultimele trei luni s-au înmulţit spargerile de locuinţe ale fotbaliştilor lui PSG, pagubele ridicându-se deja la câteva milioane de euro. Ultima victimă este Dani Alves, care, pe 20 februarie, în timp ce evolua contra lui Montellier (5-1), a fost căutat la reşedinţa din Neuilly-sur-Seine, dispărându-i ceasuri de zeci de mii de euro.

Pradă de 1,5 milioane

Pe 22 decembrie, conaţionalul brazilian Thiago Silva a păţit la fel, la partida cu Nantes. Infractorii au profitat că jucătorii au uitat să pună alarma şi au pătruns, de pe o terasă, în locuinţa din cartierul Villa Montmorency, plecând cu o pradă consistentă.

Au făcut chiar mai multe curse (surprinse de camere), bijuteriile, ceasurile şi celelalte obiecte de preţ, adunate într-o valiză în culorile clubului parizian, fiind evaluate la 1,5 milioane E!

Jafuri la Lyon şi OM

Trista serie a hold-up-urilor a fost deschisă de Eric Choupo-Moting, pe 28 noiembrie. Paguba în obiecte de lux, 700.000 de euro. Iar hoţii au mai încercat o dată, dar camerunezul s-a lecuit şi s-a protejat cu alarma. Şi PSG nu e unicul club vizat de spargeri.

Alte patru au avut loc la Lyon, Memphis Depay fiind de două ori jefuit în acest sezon. Pe listă se adaugă Jacques-Henri Eyraud, preşedintele lui OM, cu o captură de 100.000!

"Este încă greu de stabilit dacă seria de jafuri din locuinţele jucătorilor lui PSG e opera unor răufăcători care acţionează exclusiv la starurile din fotbal"
Înalt funcţionar din Prefectura poliţiei din Paris

Vezi și: Seară teribilă pentru Benzema! Hoții i-au spart casa în timpul meciului cu Barcelona

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.