Liga 1

Florin Tănase e 60% var! Dependența prin care atacantul lui FCSB își salvează CV-ul

Articol de Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu  —  luni, 04 martie 2019

Florin Tănase (24 de ani) e dependent de penaltyuri, pe care le obține din căzături atât de spectaculoase încât par simulări și faulturile reale. Loviturile de la 11 metri îi salvează CV-ul, mai des înscrie așa decât din acțiune. 

Faultat de Ricardinho, Florin Tănase a transformat lovitura de pedeapsă. Faza din partida de la Voluntari n-a ajutat-o pe FCSB să câștige toate punctele, dar e "clasică", e definiția fotbalistului pe care l-a crescut Hagi. Obținerea loviturilor libere și a penalty-urilor constituie calitatea principală a lui "Tase".

Și executarea loviturilor de la 11 metri pe care le câștigă. Penalty-urile sunt cele care îi salvează imaginea lui Tănase, pe care Becali l-a cauționat după 2-2 la Voluntari, în discursul prin care patronul "i-a masacrat" pe Matei, pe Stoian și pe Mihai Roman. "El s-a agitat, n-am ce să-i zic" a fost concluzia lui Gigi despre atacantul pe care l-a adus de la Viitorul. Pentru că "Tase" mai scosese o lovitură de pedeapsă și o transformase. Dacă n-ar fi existat asemenea momente, i s-ar fi golit CV-ul până acum.

Florin a marcat zece goluri în 2018: șase de la 11 metri și doar patru din acțiune! 60 la sută din randamentul matematic al lui ca atacant provine din penalty-uri! Grav pentru Teja e că FCSB e dependentă de căderile spectaculoase ale lui Tănase. Așa a făcut el diferența dintre egal și înfrângere în derby-ul cu Craiova, între eșec și o remiză în deplasarea de la Voluntari. 

1.500.000 €a plătit Becali când l-a cumpărat pe Tănase de la Viitorul

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.