Liga 1

VIDEO EXCLUSIV A recunoscut blatul orchestrat de Victor Pițurcă: „Jocurile erau făcute pentru Steaua, așa trebuia să tragem!”

Victor Pițurcă // FOTO: Arhivă GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 05 martie 2019

Invitat în această dimineață la GSP Live, Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, fost jucător la Gloria Bistrița, a recunoscut blatul la care echipa lui a luat parte în urmă cu aproape 20 de ani în timpul unui meci jucat împotriva Stelei în sezonul 2000-2001. 

Atunci, Victor Pițurcă, antrenorul roș-albaștrilor, a intrat în vestiarul echipei adverse și a decretat că meciul trebuie să se termine egal, așa cum ulterior s-a întâmplat. 

„Aveam 20 de ani, eu nu eram implicat în astfel de practici. Jocurile erau făcute pentru Steaua, noi eram obligați să tragem pentru Steaua”, a recunoscut Emilian Hulubei, la GSP Live. 

"Dosarele X" a fost titlul cronicii Gazetei Sporturilor.

"La Bistrița s-a consemnat un egal, care, teoretic, nu convine nimănui, dar care a fost totuși unanim acceptat. În repriza secundă singura grijă a fotbaliștilor era să țină mingea departe de poarta adversă. Compromisul a fost ridicat la rang de artă și a ieșit un egal numai de combatanți înțeles", a notat Gazeta Sporturilor, care scria și că steliștii au plecat de la stadion cu autocarul echipei gazdă.

CASETA MECIULUI

 
*Emilian Hulubei a fost rezervă neutilizată în acel meci*

CRONICA DIN GAZETA SPORTURILOR

În acel sezon, Steaua a câștigat campionatul, singurul titlu din cariera de antrenor al lui Victor Pițurcă, iar Gloria a terminat pe locul 7, cu 43 de puncte.

Vlădoiu, dezvăluiri despre același meci

O altă variantă cu privire la acel meci a fost lansată și de Jean Vlădoiu, la GSP Live, în urmă cu 5 luni:

"În sezonul 2000-2001, la un meci cu Bistrița, ni s-a spus că nu trebuie să câștigăm. Am rămas șocat. Eu am dat bară și la două minute am fost schimbat", a declarat atunci Jean Vlădoiu.

Vezi și: GSP LIVE // Dezvăluire ȘOC a unui dublu câștigător al Cupei Campionilor! Ce făcea Belodedici pe teren pentru ca blatul să iasă fără să se prindă fanii

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.