Liga Campionilor

Eroi cu Real Madrid, blestemați la București! Ce îi leagă pe Schone și Tadici, oamenii care au produs șocul în Real - Ajax 1-4

Articol de Răzvan Luţac  —  Wednesday, 06 March 2019

Fotbaliștii lui Ajax care au produs șocul pe Bernabeu sunt fix jucătorii lui Ajax care, la distanță de 5 ani, au ratat penalty-uri la București, pe Național Arena, față în față cu același Tătărușanu!

Dacă Dușan Tadici a dat două pase extraordinare și a marcat golul de 3-0 marți seară, Schone a stabilit scorul final pe Bernabeu, 1-4, cu o minunăție ce a adus aminte de golul lui Ilie Dumitrescu din „optimea” CM cu Argentina.

Totuși, ambii eroi ai Ajaxului din această seară au călcat strâmb când ar fi fost mult mai ușor: de la punctul cu var!

Atât Schone, cât și Tadici au ratat câte un penalty pe Arena Națională, la 5 ani distanță unul de altul, în fața aceluiași Tătărușanu. 

Astfel, pe 21 februarie 2013, Steaua a învins Ajax cu 2-0 și a împins la penalty-uri meciul din șaisprezecimile Europa League. Apoi, la loviturile de la unsprezece metri, danezul a fost primul care a ratat, urmat de Moisander, iar trupa românească s-a calificat în optimi.


Momentul în care Tătărușanu apără penalty-ul executat de Schone

Tătărușanu a parat, atunci, șutul lui Schone. 

Cinci ani și jumătate mai târziu, pe 14 octombrie 2018, Dușan Tadici executa defectuos un penalty în România - Serbia 0-0, meci din Liga Națiunilor. La aceeași poartă! 

Cei doi colegi au contribuit, marți seară, la succesul lui Ajax, care s-a calificat în „sferturile” Ligii Campionilor după 4-1 pe Bernabeu (5-3 la general) cu Real Madrid. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.