Campionate

REAL MADRID // Cele 3 avertismente ale lui Zinedine Zidane de care Florentino Perez nu a ținut cont » Greșelile capitale care au „îngropat” sezonul lui Real Madrid

Zinedine Zidane a părăsit-o pe Real în vară, iar de acolo a început degringolada // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 08 martie 2019

Real Madrid încheie o săptămână de coșmar, în care toate obiectivele echipei au fost rispite. Cel mai dureros eșec a venit marți, când madrilenii au fost eliminați din optimile Ligii de Ajax, 1-4 în returul de pe Santiago Bernabeu, 3-5 la general.

Deținătoarea ultimelor trei Ligi ale Campionilor a rămas fără Zinedine Zidane la începutul sezonului, antrenorul care a realizat performanțele uriașe din ultimele 4 sezoane. Înainte să plece, francezul l-ar fi avertizat pe președintele Florentino Perez cu privire la 3 subiecte delicate de la Real Madrid.

Informația, publicată în The Mirror, a fost confirmată de Ramon Calderom, fostul președinte al madrilenilor.

Cele 3 avertismente ale lui Zidane pentru Florentino Perez

1. Să-i acorde în continuare credit lui Keylor Navas, costaricanul titular între buturi în ultimele sezoane, în detrimentul ideii de a căuta un nou număr 1 în poartă.

2. Să încheie conflictul cu Cristiano Ronaldo și să-și reconcilieze relația cu lusitanul.

3. Să-i permită lui Gareth Bale să plece.

Ce s-a întâmplat, de fapt?

Titular incontestabil, Keylor Navas și-a pierdut locul de titular în momentul în care Thibaut Courtois a fost transferat de la Chelsea. Perez nu a ținut cont de sfarturile lui Zidane și a făcut eforturi mari pentru a-l aduce pe Courtois. Costaricanul a mai apărat puțin la începutul sezonului, iar apoi a devenit rezervă de lux, făcându-și apariția doar la meciurile din Copa del Rey.

Cristiano Ronaldo nu a rămas la Madrid, deși clubul care recent a împlinit 117 ani de existență ar fi găsit pârghiile financiare necesare pentru a-l mai păstra pe Bernabeu pe lusitan. Acesta a fost transferat la Juventus, iar Real și-a pierdut omul care garanta 40-50 de goluri pe sezon.

În ceea ce-l privește pe Gareth Bale, situația lui s-a complicat din ce în ce mai mult în sezonul 2018-2019, tensiunile escaladând de la lună la lună.

Omul care a decis finala Ligii Campionilor cu Liverpool, 3-1, când a înscris de două ori, și-ar fi dorit să plece în vară, mai ales prin prisma statului său de rezervă. Galezului nu i-a fost permis să plece, de aici rezultând un sezon presărat cu numeroase frustrări, în care Bale a stat mai mult pe bancă, s-a certat cu aproape tot vestiarul și și-a pierdut treptat din incisivitatea cu care a impresionat în sezoanele trecute.

Vezi și: Dezvăluire-șoc de la Real Madrid » Sergio Ramos și Florentino Perez, contre la vestiare: „Plătește-mă și plec!”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.