Altele

Zi perfectă: Ana Maria Popescu s-a impus în Grand Prix-ul de la Budapesta

FOTO Augusto Bizzi

Articol de Roxana Fleşeru  —  Sunday, 10 March 2019

Ana Maria Popescu s-a impus în Grand Prix-ul de scrimă de la Budapesta.

Concursul de la Budapesta ocupă un loc special în cariera spadasinei din România. Aici a câștigat primul concurs din circuitul mondial, în 2006, recidivând apoi în 2014 și 2019.

Revenită pe planșă după o problemă la mâna stângă și după ce a sărit peste două etape din circuitul mondial, Ana Maria Popescu, 34 de ani, a reușit cel mai bun rezultat al sezonului 2018/2019, urcând pe cea mai înaltă treaptă la spadă, la Budapesta. La Tallinn și la Barcelona a ocupat poziția 34.

Ziua de ieri a Anei a început cu o victorie în fața rusoaicei Maria Obrazțova cu 15-11. Apoi a trecut de americana Katharine Holmes cu 15-12, de franțuzoaica Auriane Mallo 15-9 și de americana Kelley Hurley 14-13.

În duelul din "sferturi", Ana a revenit de la 1-6 și a câștigat după tușa de aur.

Aproape de ora 20:00, Popescu s-a întâlnit în semifinale cu unul dintre coșmarurile sale: Injeong Choi, o sud-coreeancă pe care nu o învinsese niciodată în cele patru întâlniri precedente.

La Budapesta a reușit să treacă de ea cu 13-11. În finală a dat peste stângacea Mi Young Kang, tot din Coreea de Sud, pe care a învins-o inteligent și rapid cu 15-7. O zi epuizantă, care s-a încheiat cu un zâmbet, o privire spre Cer și un sărut pe spadă.

7 victoriiîn concursurile de Grand Prix a adunat Ana Maria Popescu în carieră, la care se adaugă și alte nouă succese în etapele de Cupă Mondială

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.