Tenis

Războiul rece din tenis: planul pus la cale la o cafea de Rafa Nadal și Roger Federer + Mesaj dur către Novak Djokovic și Consiliul jucătorilor

Roger Federer și Rafael Nadal // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Roxana Fleşeru  —  luni, 11 martie 2019

Săptămâna aceasta s-a dezbătut îndelung șirul de evenimente care au dus la înlăturarea lui Chris Kermode din funcția de președinte al ATP.

Acest fapt i-a pus pe Rafael Nadal, locul 2 ATP, și Roger Federer, locul 3 ATP, într-o tabără și pe Novak Djokovici, locul 1, în alta. Sârbul este președintele Consiliului Jucătorilor și a militat pentru înlăturarea britanicului.

Războiul rece dintre cele două tabere a continuat și la Indian Wells, unde falia a devenit și mai adâncă. Rafa și Roger s-au întâlnit la o cafea în casa pe care elvețianul a închiriat-o pe durata turneului din deșertul californian. „Avem nevoie de un plan clar și nu știu care este acesta. Mi-aș dori să am rol activ în politica ATP atâta timp cât mai sunt în circuit, să fiu parte din procesul decizional pentru că îmi pasă și aș fi dispus să muncesc pentru acest lucru. Am stat de vorbă cu Rafa zilele trecute, a venit în vizită, la o cafea. Ne-am pus de acord și am decis să venim cu un plan!, a spus elvețianul pentru Tennis Channel. 

"Sunt dezamăgit!"

Nadal a vorbit din nou despre schimbarea britanicului pe care el îl susținea. „Sunt sincer și am decis să mă îndepărtez puțin de politica ATP. Sunt dezamăgit pentru că nimeni nu s-a coborât atât de mult încât să mă sune și să mă informeze care este motivul pentru care Chris nu va mai ocupa această funcție. Jucătorii care sunt în consiliu ar trebui să ne reprezinte pe toți și pentru a lua o decizie ar trebui să ne consulte pe toți”, a spus el.

Apoi a continuat: „Dacă sunt mai mulți jucători în situația mea înseamnă că oamenii din consiliu nu și-au făcut bine treaba. Cred că după 18 ani în circuit am dreptul la o părere, nu am niciun interes personal". 

Djokovici și-a expus și el punctul de vedere: "Îmi iau rolul de președinte foarte în serios și încerc să fac lucrurile cât mai bine. Toți facem greșeli, nu e mediul meu natural și încerc să fiu cât mai deschis. Pentru că îmi pasă de actuala generație, dar și de cele viitoare. Cred că tenisul o duce bine în acest moment, dar eu îmi doresc să-i fie și mai bine".

Nole susține și că încearcă să comunice. „Încerc să vorbesc cu toată lumea. Cred că această formulă în care suntem acum în Consiliul Jucătorilor e cea mai bună și am fost parte din câteva în ultimii șapte ani. Sunt foarte bucuros că jucătorii iau parte activ la decizii”, a spus el. 

Roger Federer a fost președinte al Consiliului Jucătorilor între 2008 și 2014, dar a ales să se retragă din această funcție, deși probabil ar fi fost reales după patru mandate consecutive. 

Componența Consiliului Jucătorilor

Novak Djokovici-președinte
Kevin Anderson - vicepreședinte
Membri:
Robin Haase
John Isner
Sam Querrey
Yen-Hsun Lu
Vasek Pospisil
Jamie Murray
Bruno Soares
Serghei Stahovski
Daniel Vallverdu
Colin Dowdeswell

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.