Tenis

Naomi Osaka, eliminată de la Indian Wells de Belinda Bencic » Ce se întâmplă cu poziția de număr 1 mondial

+2 Foto
Naomi Osaka a fost eliminată de Belinda Bencic, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 13 March 2019

Elvețianca Belinda Bencic, număr 23 WTA, 22 de ani, a învins-o fără drept de apel pe japoneza Naomi Osaka, liderul WTA, 21 de ani, scor 6-3, 6-1, și a trecut în turul al IV-lea de la Indian Wells.

„E numărul 1 mondial și a câștigat aproape totul în ultimele luni. Am jucat foarte bine și sunt mulțumită de mine. Am servit chiar bine. Primul set a fost foarte bun și am încercat să mențin ritmul și în al doilea. A fost mai mult vânt, dar din punct de vedere al tacticii, am fost foarte solidă”, a explicat Bencic.

Bencic are 5-0 împotriva jucătoarelor de top 10 din acest an. Elvețianca s-a impus la Dubai, acolo unde a trecut de nume precum Simona Halep, Petra Kvitova sau Elina Svitolina, și are o serie de 11 victorii, informează siteul WTA. Bencic va juca mai departe împotriva cehoaicei Karolina Pliskova, care a trecut în 3 seturi de Anett Kontaveit, 7-6 (0), 4-6, 6-2.

În ciuda înfrângerii, Osaka își va păstra poziția de lider mondial până la Miami Open (Premier Mandatory, 18-31 martie).

„Sincer, de obicei, când pierd la scoruri de genul acesta, sunt supărată. Dar nu e cazul acum, fiindcă am făcut tot ce am putut, având în vedere la ce standard jucam. Am încercat să rămân optimistă de-a lungul meciului. E o jucătoare incredibilă, nu am avut ce face în asemenea situație”, a explicat Osaka la final. Japoneza a cedat de 5 ori pe propriul serviciu de-a lungul meciului.

Simona Halep (nr 2 mondial) și Petra Kvitova (nr 3 mondial) au fost și ele eliminate de la turneul din California.

Rezumatul meciului Naomi Osaka - Belinda Bencic

Citește și:

VIDEO+FOTO // Simona a clacat după eliminarea de la Indian Wells: „Am plâns după mult timp”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.