Liga Campionilor

BAYERN - LIVERPOOL 1-3 // Bild dă de pământ cu echipele germane: „Suntem în lumea a doua!”

Foto: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 14 martie 2019

Falimentul naționalei Germaniei, eliminată în faza grupelor CM 2018, apoi din elita Ligii Națiunilor, e continuat la nivel de cluburi. O dată cu Bayern, toate reprezentantele Bundesligii au părăsit C1 în „optimi”. Nemții au pierdut aseară cu Liverpool, scor 1-3.

Selecționerul Joachim Löw a fost primit cu răceală miercuri seară, pe Allianz Arena. Fanii lui Bayern nu i-au putut ierta renunțarea la Thomas Müller, la Mats Hummels și la Jerome Boateng. Însă Liverpool i-a ajutat să priceapă că fotbalul made in Germany chiar are nevoie de-o schimbare radicală.

E adevărat, Müller a luat loc în tribună, suspendat, însă Boateng nu numai că n-a avut loc între titulari, dar a rămas 90 de minute pe bancă. Iar Hummels, vinovat la reușitele doi și trei ale „cormoranilor”, a fost realmente un dezastru.

Şi tu, Neuer?

În privința lui Manuel Neuer, 32 de ani, Löw încă nu s-a pronunțat. Dar de acum e și el un candidat pentru lista neagră. Gafa de la primul gol încasat, când a apreciat greșit situația și a ieșit total neinspirat pentru a-l bloca pe Mane, declanșând astfel dezastrul bavarez, trebuie să-l fi pus pe gânduri pe selecționer.

Fără echipă în „sferturi” după 13 ani!

„Suntem în lumea a doua”, a analizat tabloidul Bild. Cu argumente solide. Naționala eliminată în faza grupelor la CM 2018, apoi retrogradată din grupa de elită a Ligii Națiunilor.

Iar la nivel de club, toate reprezentantele Germaniei în Champions League, Bayern, Dortmund și Schalke, eliminate în „optimi”. O catastrofă cu care Bundesliga nu s-a mai confruntat din 2006. Atunci au fost Bayern, Schalke și Werder, acum primele două plus Dortmund.

8 ani erau de când Bayern nu mai fusese eliminată din Ligă în "optimi". Ultima oară, în 2011, îi venise de hac Interul lui Chivu

„Liverpool ne-a arătat care ne sunt limitele în acest moment. A fost echipa mai bună”Niko Kovaci, antrenor Bayern

„N-aș spune că Liverpool a fost mult mai bună. Până la golul lui Van Dijk, de 1-2, meciul a fost echilibrat. După, noi am picat. Complet”
Mats Hummels, fundaș Bayern

„Ieșind, am vrut să-l blochez pe Mané. Dar m-a anihilat din fentă. Poate că lucrurile ar fi stat altfel dacă aș fi rămas în poartă”
Manuel Neuer, portar Bayern

„Victoria are o însemnătate mare. Nu sunt multe echipe care să se poată lăuda cu asta pe Allianz Arena, în fața lui Bayern. Acum chiar vom fi considerați o echipă de top”Jürgen Klopp, manager Liverpool

Citește și:

BAYERN - LIVERPOOL 1-3 // James Milner și Virgil van Dijk exultă după calificarea în „sferturi”: „Tipul ăsta e incredibil!”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.