Tenis

BIANCA ANDREESCU - ELINA SVITOLINA 6-3, 2-6, 6-4 // VIDEO + FOTO „Românca” Andreescu e de neoprit: s-a calificat în finala Indian Wells! Cu cine joacă + cum îi poate salva locul 3 lui Halep

+8 Foto
FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 16 March 2019

Bianca Andreescu (18 ani, 60 WTA) a trecut noaptea trecută de Elina Svitolina (24 de ani, 6 WTA), scor 6-3, 2-6, 6-4, și s-a calificat în finala turneului Premier Mandatory de la Indian Wells.

  • Andreescu va juca în ultimul act contra nemțoaicei Angelique Kerber (8 WTA), învingătoare azi noapte în fața Belindei Bencic (23 WTA), scor 6-4, 6-2.
  • Finala se joacă duminică, de la 21:00, în liveSCORE pe GSP.ro și în direct pe TV Digi Sport 2.

În fața Svitolinei, Andreescu a pierdut abia al doilea set la acuala ediție de la Indian Wells, după cel din turul inaugural, contra Irinei Begu. Meciul a fost unul extrem de echilibrat, după cum o arată și statistica punctelor totale câștigate. După două ore și 15 minute de joc, cele două jucătoare au fost despărțite de doar două puncte, 95 - 93 în favoarea lui Andreescu.

Bianca a avut nervii mai tari în decisiv, în ciuda faptului că Svitolina a beneficiat de nu mai puțin de 10 șanse de break, 9 dintre ele salvate cu un joc sigur din spatele terenului. Andreescu a fructificat a 4-a minge de meci avută și reușește cea mai mare performanță din carieră, o finală de turneu Premier Mandatory.

Canadianca cu origini române e sigură de locul 33 WTA, dar poate face saltul până pe 24 în cazul victoriei în finală. 

Victorie Bianca = victorie Halep

Bianca Andreescu îi poate oferi încă o mână de ajutor Simonei Halep (27 de ani, 2 WTA). Dacă jucătoarea din Canada trece în finală de Kerber, Halep își va păstra locul 3 în ierarhia mondială.

Prin victoria cu Svitolina, Andreescu a „salvat-o” deja o dată pe Simona de la pierderea locului 3. Dacă ucraineanca ar fi învins-o pe canadiancă, urca peste Halep, iar jucătoarea noastră cobora pe 4. 

 Vezi și: 

ATP INDIAN WELLS // VIDEO Federer - Nadal, episodul 39! Confruntare stelară în semifinale la Indian Wells » Rafa, victorie istovitoare cu Khachanov

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.