Diverse

Dinamo mai stă o tură! Încă un stadion ultramodern în Oltenia » Investiția de 90 de milioane a fost aprobată

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 16 March 2019

Municipiul Slatina, reședința județului Olt, intră pe lista orașelor care vor benefica de o arenă nouă, ultramodernă, de 10.000 de locuri.

Compania Națională de Investiții a aprobat construirea unui stadion modern pe locul vechiului „1 mai”, costul lucrărilor urmând a se ridica la 90 de milioane lei, aproximativ 19 milioane de euro. Noul stadion va avea o capacitate de 10.000 de locuri, conform Gazetanoua.

„Încheierea protocolului de predare a amplasamentului se va face după demolarea construcţiilor existente pe teren, între reprezentanţii Consiliului Local - Direcţia Administrarea Patrimoniului şi CNI SA. Se aprobă finanţarea din bugetul local al municipiului Slatina a cheltuielilor neeligibile: demolare construcţii stadion şi racordurile la utilităţi”, se arată în proiect.

Echipa locală de fotbal CSM Slatina este lider autoritar în Liga 4 din Olt, cu 19 victorii în 19 meciuri și un golaveraj de 99-4. Formația este antrenată de Bobi Verdeș.

Al treilea stadion modern din Oltenia

În timp ce Dinamo își așteaptă încă rândul pentru un stadion nou, divergențele privind viitorul amplasament părând că nu se mai termină, Oltenia beneficiază deja de două „bijuterii” și e pe cale să mai capete una. 

Prima, arena „Ion Oblemenco” din Craiova, inaugurată pe 10 noiembrie 2017, găzduiește meciurile formației de Liga 1 CS U Craiova. 

A doua, cea din Tg. Jiu, nu a fost dată încă folosirii din cauza unor detalii tehnice. Capacitatea stadionului este de 12.500 de locuri.

Vezi și: 

FOTO Un nou stadion modern se construiește în Alexandria » Se vor putea juca meciuri din Liga 1 și din cupele europene

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.