Tenis

ROGER FEDERER - DOMINIC THIEM // VIDEO Surpriză mare în finala masculină de la Indian Wells » Dominic Thiem s-a impus în fața lui Roger Federer și a câștigat primul Masters din carieră

+4 Foto
Dominic Thiem // FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 18 March 2019

Elvețianul Roger Federer, locul 4 ATP, a pierdut surprinzător finala turneului de la Indian Wells, fiind învins de austriacul Dominic Thiem, locul 8 ATP, scor 3-6, 6-3, 7-5.

Dominic Thiem , 25 de ani, a câștigat primul său turneu Masters din carieră, după ce a făcut un joc perfect în ultimele două seturi. Roger Federer s-a impus rimul set, 6-3, după ce a făcut două break-uri și se părea că se îndreaptă spre al 101-lea turneu câștigat.

 

20de finale consecutive câștigase Federer, până aseară, după ce își adjudecase primul set

Totuși, Dominic Thiem nu a renunțat la luptă și ș-a ridicat nivelul jocului. În setul doi a făcut un break, la 2-1, și a trimis meciul în decisiv. Setul trei a fost unul extrem de echilibrat. Cei doi jucători au mers cap la cap până la 5-5, când s-a desprins și a câștigat meciul.

 

1.300.000 $a primit Thiem după ce a câștigat turneul de la Indian Wells și 1.000 de puncte ATP

După această victorie, Thiem se alătură listei de jucători care l-au învins pe Federer pe hard, iarbă și zgură, unde se mai află Rafa Nadal, Novak Djokovic, Jo Wilfried Tsonga și Pat Rafter.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.