Campionate

Messi peste tot Realul și de două ori cât Cristiano Ronaldo! » Doar Pjanic mai ține pasul cu el!

Lionel Messi (Reuters)

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 20 martie 2019

Leo a ajuns la 26 de goluri din lovituri libere în ultimele 8 sezoane. E întrecut doar de Juventus cu 29, madrilenii având 25. Căpitanul Barcelonei a marcat de două ori cât Ronaldo.

Reuşita magică şi din lovitură liberă la 4-1 cu Betis i-a adus lui Messi o nouă performanţă incredibilă. Marca notează că Leo are mai multe goluri din "directe" decât a marcat toată echipa lui Real începând din ediţia 2011-2012: 26 la 25! Doar Juventus îl depăşeşte pe argentinian, cu 29, datorită specialiştilor Pjanic şi Pirlo.

Pjanic mai ţine pasul

În topul primelor cinci cluburi mai apar două din Ligue 1, PSG şi Lyon, cu câte 25. Emblematic e şi faptul că "Puricele" a marcat din aceste faze fixe exact dublu faţă de cât a punctat Ronaldo, 13 în ultimele 8 sezoane.

Cristiano este încadrat de lunetiştii bianconeri, bosniacul Pjanic cu 16 şi Pirlo, 12. Cele mai prolifice stagiuni pentru Messi au fost ultimele 2016-'17 şi 2017-'18, în fiecare marcând de şapte ori direct din lovitură liberă. 

"Niciun jucător, cred că nici Pele pe vremea lui, nu a avut continuitatea fantastică a lui Messi în aceşti ani. E la fel de periculos şi eficient în toate meciurile"
Quique Setién, antrenor Betis

Citește și:
BETIS - BARCELONA 1-4 // VIDEO + FOTO Messi și Suarez, prestații de gală! Fanii de pe „Benito Villamarin” au aplaudat în picioare magia catalanilor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.