Campionate

Un specialist în genetică, declarație controversată: „L-am putea clona pe Messi! Ar avea același potențial”

Leo Messi // FOTO: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 21 martie 2019

Cine nu ar mai vrea o copie a lui Messi în fotbalul mondial? Sau a lui Cristiano Ronaldo? Nu ar fi imposibil spune Arcadi Navarro, un important genetician spaniol, care crede că astăzi s-ar putea crea un nou Lionel Messi. Printr-o metodă controversată.

  • Clonarea umană este interzisă explicit în Argentina, printr-un decret prezidențial, din 1997;
  • Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene interzice explicit clonarea umană reproductivă, exact ceea ce propune doctorul iberic;
  • Clonarea umană implică probleme majore etice și nu este o practică medicală în nicio țară, în acest moment.

Într-o emisiune difuzată la postul de radio Cadena SER, reputatul specialist iberic a declarat:

Da, l-am putea clona! Ar rezulta o persoană care să semene foarte mult cu Messi. Folosind tehnicile actuale, am fi capabili să-l reproducem. Ar semăna cu un geamăn întârziat. Imaginați-vă că, la nașterea unor gemeni, unul dintre ei ar fi fost congelat 20 sau 30 de ani. Apoi, l-am fi readus la ora sa exactă”.

Navarro e sigur că „dacă totul s-ar derula normal, am da timpul înapoi, ne-am întoarce la acest copil și am descoperi că, în brațele mamei sale, ar fi același”. 

Totuși, geneticianul precizează:

„Această persoană ar avea același potențial ca Messi. Totuși, Messi nu a ajuns cine este numai datorită genelor. La fel de importante sunt educația, perioada La Masia și tratamentul la care a fost supus. Genetica ne oferă potențialul, dar e datoria noastră să-l împlinim”.

Citește și:

Îl protejează pe Juventus pe Cristiano Ronaldo de justiție?! Decizia luată din cauza scandalului sexual al portughezului

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.