Euro 2020

Abuzați rasial! » Scene oribile la amicalul Germania - Serbia 1-1

Sane și Gundogan (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de Aurelian Botezatu  —  Friday, 22 March 2019

„Heil Hitler! Avem iar nevoie de un micuț austriac!”. Mai mulți fani nemţi i-au jignit pe Gündogan și Leroy Sané, strigându-le „turc!”, respectiv „negru”. Au fost înregistrați de un jurnalist și vor judecaţi.

Nemții pregătesc „șocul” cu marea rivală Olanda într-o atmosferă de coșmar. André Voigt, fondatorul și redactorul șef al unei reviste de baschet, „FIVE”, a postat pe rețele de socializare un film realizat de el în tribună, la Wolfsburg, în cursul amicalului Germania - Serbia 1-1. Pe înregistrare se pot vedea și auzi câțiva așa-ziși fani care îi jignesc pe internaționalii germani Ilkay Gündogan (28) și Leroy Sané (23).

„Ori de câte ori era la balon Sané, de pe rândul din spatele meu se auzea «negrule!». Iar când avea mingea Gundogan, strigau «turcul!» sau «pseudoturcul!». Și apoi, din nou, «negrul! negrul!, negrul!»”, a povestit Voigt tabloidului Bild.

„Femeile noastre sunt abuzate. E ok?”

Aflat împreună cu familia la meci, jurnalistul s-a revoltat la un moment dat și i-a luat la întrebări pe huligani: „Voi sunteți rasiști?!”. La care aceștia i-au replicat: „Femeile noastre sunt abuzate. Și asta e OK pentru tine?! La summiturile G20 dau foc la mașini. Și asta e OK pentru unul ca tine?!”. După care și-au reluat scandările și mai violent: „Heil Hitler! Avem din nou nevoie de un micuț austriac!”.

„Nimeni n-a scos un cuvânt”

Întrebat dacă a primit susținere din partea altor suporteri aflați în preajmă, Voigt a răspuns dezamăgit: „Nimeni nu mi s-a alăturat. Nimeni n-a scos un cuvânt!”. Ulterior publicării clipului pe net, el a fost contactat de Federația germană și apoi de poliție, care i-au cerut numerele locurilor unde scandalagii stăteau în tribună pentru a-i identifica. Ei vor fi deferiți Tribunalului, iar la meciurile naționalei vor avea interdicție pe viață. 

18 selecțiiși două goluri are Leroy Sané (23) în naționala Germaniei

30 de jocuriși 4 goluri a strâns Ilkay Gündogan în tricoul Mannschaftului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.