Nationala

SUEDIA - ROMÂNIA // VIDEO Un duel al „tricolorilor” cu Suedia l-a costat pe Cristian Țopescu finala Cupei Campionilor dintre Steaua și Barcelona! Cuvintele care au deranjat „sistemul”

Rodion Cămătaru, autorul golului din victoria cu 1-0 contra Suediei din 1983

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 23 March 2019

SUEDIA - ROMÂNIA // În 1983, regretatul comentator Cristian Țopescu era suspendat în urma unui duel cu nordicii și rata astfel finala Cupei Campionilor dintre Steaua și Barcelona. 

  • Reporterul GSP.ro Justin Gafiuc și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Stockholm și transmit toate noutățile despre reprezentativa României. 
  • Suedia - România e sâmbătă, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV. 

Într-un interviu acordat în 2015 pentru Gazeta Sporturilor, Cristian Țopescu, fostul reporter sportiv, realizator de emisiuni sportive, comentator și redactor șef decedat în mai 2018, rememora motivul pentru care a fost interzis de la marile evenimente sportive.

„Pe 9 iunie 1983 am comentat meciul Suedia - România, din preliminariile CE '84. În acea perioadă în jurul echipei naţionale se discuta faptul că unii jucători aveau oferte de la Real Madrid, Fiorentina, Benfica.

Și la un moment dat s-a accidentat Balaci. Cît primea el îngrijiri medicale, eu am spus:

«Dacă lui Balaci i se va aproba să joace peste hotare, ca şi lui Boloni şi lui Ştefănescu, vor fi doar avantaje pentru ţară, pentru Federaţie, pentru club, pentru jucători şi pentru echipa naţională. Dar cel mai mare avantaj va fi stimulentul extraordinar pentru cei tineri, care vor vedea că un jucător serios are la o anumită vîrstă şansa de a juca într-o echipă echipă străină valoroasă, sporind prestigiul fotbalului românesc»”.

AUDIO // ÎNREGISTRAREA PASAJULUI pentru care a fost suspendat ȚOPESCU: 

VIDEO // Golul LUI Cămătaru DIn SUEDIA - ROMÂNIA 0-1

 

Vezi și: 

SUEDIA - ROMÂNIA // Răzvan Marin, progres de la 7,37 la 8,17 » Cum se autoevaluează cel numit de Contra „liderul viitoarei generații”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.